Siirry suoraan sisältöön

Vielä ehdit osallistua Mun Oulun kisaan ja voittaa yön lasi-iglussa Oulujoella

26.2.2021

Mun Oulu on yksivuotismerkkipäivän kunniaksi avannut kaikille oululaisille ja oulunmielisille kisan, jossa haetaan näkemyksiä siitä, millainen on Sun ja Mun – meidän kaikkien yhteinen Oulu. Palkinnoksi arvotaan yö lasi-iglussa. Kisa on voimassa helmikuun loppuun.

Kisaan voit osallistua yksinkertaisesti kertomalla meille, mikä on Sun Oulu: Oulun paras paikka, kiinnostavin (näkö)kuluma tai rakkain alue. Kilpailu on voimassa helmikuun loppuun saakka. Kokoamme vastaukset jutuksi maaliskuussa.

Kilpailun palkintona arvomme hienon ja ainutlaatuisen tavan kokea Oulu uudella tavalla – yön kelluvassa joki-iglussa Oulujoella.

”Ylivoimaisesti suurin osa oululaisista ei vielä tiedä, millaista joella on oikeasti. Veden päällä näet kaiken eri perspektiivistä. Varsinkin illalla auringonlaskut ovat ihan häkellyttäviä. Sitä upeutta on vain mahdotonta selittää, se pitää kokea”, kertoi Koivurannan Saunalautan yrittäjä Antti Smal Mun Oululle viime syyskuussa.

Lue juttu ja katso video kelluvista igluista tästä!

Smal kertoo, että myös talvi-illat Oulujoella ovat upeita. Iglut ovat parkissa saunalautan kupeessa, ikkunat joelle päin. ”Kun igluun menee ja kaunis maisema avautuu, oikeastaan unohtaa missä on. Iglussa on mukavasti omassa kuplassaan”, hän kuvailee.

Alun perin revontulten katseluun suunniteltujen kotimaisten iglujen olosuhteet ovat pakkasellakin mukavat. Iglu on lämmin ja varusteltu hotellihuoneen tavoin.

Igluasiakkaat pääsevät myös saunalautan yleiselle saunavuorolle saunomaan, porealtaaseen ja avantoon. Poreallas onkin tunnelmallisimmillaan pakkasella, kun istutaan tähtitaivaan alla, pipot päässä ja vesi höyryää ympärillä.

Myös hiihtolenkille pääsee iglun ovelta, sillä ladut kulkevat joella iglun tuntumassa. Uutuutena Koivurannan saunalautalta on myös vuokrattavissa moottorikelkkoja.

Lisätietoja igluista löydät Koivurannan saunalautan kotisivuilta

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koivurannan saunalautan lasi-iglu talvisessa jokimaisemassa.
Joki-igluissa on hauskaa myös talvella – pakkasmaisemassa silmä lepää ja hiihtolenkille pääsee suoraan ovelta. Kuva: Koivurannan saunalautta.

Lue myös