Siirry suoraan sisältöön

Oritkarin drive in -koronatestauspiste avoinna myös viikonloppuisin

4.9.2020

Koronanäytteitä otetaan Oulun Oritkarin drive in -pisteellä myös viikonloppuisin klo 8 - 14. Drive in -näytteeseen mennään ajanvarauksella. Drive in-koronatestaus on tarkoitettu henkilöille, joilla on lievät oireet eikä ole sairaanhoidon tarvetta. Oritkarissa testataan tästä eteenpäin myös kaikki yli 2-vuotiaat lapset.

Drive-in -piste laajentaa näytteenottoaikoja viikonlopulle. Testaukseen pitää aina varata aika. Arkisin aika varataan Oulun kaupungin ajanvarauksesta ja viikonloppuisin (la-su) yli 2 vuotiaalle henkilölle Nordlabin ajanvarausjärjestelmän kautta. Viikonlopun ajanvaraus avataan perjantaisin klo 16.

Drive in -näytteenottopaikalle ajetaan Oritkarintien kautta ja näytteenottoon jonotetaan autossa. Paikalla on liikenteenohjaus.

Jos käytettävissä ei ole autoa tai näytteenottoaikoja ei ole saatavilla, yli 16-vuotiaiden näytteitä otetaan ilman ajanvarausta Oulun seudun yhteispäivystyksessä iltaisin ja viikonloppuisin klo 18 saakka.

Saman perheen yhtä aikaa sairastavista riittää yhden henkilön testaaminen.

Lasten drive in -koronatestauspiste Oysin lastenpoliklinikalla lakkaa

Oysin lastenpoliklinikan lasten drive in -koronatestauspiste lakkaa ja kaikki yli 2-vuotiaat lapset testataan Oritkarissa drive in -testauspisteellä tai Oulun kaupungin testauspisteissä. Mikäli ajan varaaminen ei onnistu, voi soittaa Lasten päivystyksen neuvontanumeroon 08 315 5260.

Alle 2-vuotiaiden lasten koronanäytteitä otetaan arkisin virka-aikana Oulun kaupungin koronavastaanotoilla ja viikonloppuisin sekä iltaisin Oysin lastenpäivystyksessä. Alle 2-vuotiaiden lasten näytteenotosta saa ohjeet soittamalla Lasten päivystyksen neuvontanumeroon 08 315 5260.

Hoitoa tai ammattilaisen arvioita tarvitseva voi tehdä verkossa Omaolossa oirearviokyselyn.

Ajanvaraus koronatestiin verkossa

Ajanvaraus viikonlopun drive-in-koronapisteeseen Nordlapin sivuilla

Ajankohtaista tietoa Oukan verkkosivuilla ouka.fi/korona

Arkisin voi soittaa Oulun kaupungin koronaneuvontaan numeroon 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15)

Iltaisin ja viikonloppuisin voi soittaa Oulun seudun yhteispäivystyksen numeroon 08 315 2655.

Hätätapauksessa soitetaan hätänumeroon 112.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hoitaja ottaa testiä
Drive-in -pisteelle pitää varata aika. Ajan voi voi varata verkossa. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta