Siirry suoraan sisältöön

Oppivelvollisuus laajenee – uudistuksesta viestitään nuorille somessa ja ministerin kyselytunneilla

5.2.2021

Oppivelvollisuus laajenee 18 ikävuoteen. Ensimmäisinä uudistuksesta ja maksuttomasta toisesta asteesta pääsevät nauttimaan tänä keväänä peruskoulunsa päättävät.

Oppivelvollisuuslaki tulee voimaan 1. elokuuta 2021, mutta hakeutumisvelvoitetta koskevat säännökset astuivat voimaan jo 1. tammikuuta 2021.

Hakeutumisvelvoite tarkoittaa, että kaikki tämän hetken 9-luokkalaiset hakeutuvat toisen asteen koulutukseen yhteishaussa 23. helmikuuta–23. maaliskuuta tai muutoin.

Opetus- ja kulttuuriministeriö viestii uudistuksesta nuorille ministeriön Instagram-tilillä tammi-maaliskuussa. Tilin kautta nuoret saavat tietoa uudistuksesta; mitä uudistus tarkoittaa ja miksi se tehdään.

Kanavalle tuotetaan myös aiheeseen liittyviä videoita ja helmikuussa nuorille tutut vaikuttajat ilmestyvät kanavalle. Vaikuttajaviestinnässä painotetaan kevään yhteishausta muistuttamista.

Ministeri Saramo myös Ouluun

Opetusministeri Jussi Saramo pitää myös opetus- ja kulttuuriministeriön Insta-tilillä kyselytunteja nuorille. Ensimmäinen kyselytunti järjestetään 22. helmikuuta. Kysymyksiä voi lähettää edellisenä päivänä Instan kautta.

Ministeri Saramo vierailee myös kouluissa Teamsin välityksellä ja vastaa oppilaiden kysymyksiin. Ensimmäiset vierailut on sovittu Vantaalle Ylästön kouluun 8. helmikuuta ja Oulun Kaukovainion kouluun 15. helmikuuta.

Kaukovainion koulun tilaisuus myös striimataan suorana opetus- ja kulttuuriministeriön YouTube-kanavalla kello 10 - 10.45.

Opetus- ja kulttuuriministeriö lähettää nuorille ja heidän huoltajilleen postia uudistuksesta helmikuussa myös kotiosoitteisiin.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tämän hetken 9-luokkalaiset ovat ensimmäisiä, joita uusi oppivelvollisuus koskee. Heidän kaikkien pitää kevään yhteishaussa etsiä opiskelupaikka. Opiskelu tulee olemaan ilmaista. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta