Siirry suoraan sisältöön

Oppilaiden raadissa ruoditaan jälleen Oulun koulujen ruoka-asioita – paneelikeskustelussa tällä kertaa mukana oululaispoliitikkojakin

29.3.2023

Järjestyksessään toinen Oulun koulujen Ruokaraati kokoontuu torstaina 30. maaliskuuta Ouluhallin yläkerran kokoustilaan. Koululaisten ruoka-asioita pohtimaan ehtii muutama oululaispoliitikkokin.

Kaikista Oulun kouluista kootussa Ruokaraadissa suunnitellaan ja mietitään yhdessä, miten kouluruokailusta saadaan maittavampaa, kestävämpää ja viihtyisämpää.

Mukana ovat lasten ja nuorten lisäksi sivistys- ja kulttuuripalveluiden kehittäjäopettajat ja Oulun Tilapalvelut.

Tällä kertaa järjestetyssä paneelikeskustelussa oppilaiden kanssa ovat keskustelussa mukana Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sekä Oulun kaupunginvaltuutetut Susa Vikeväkorva (vihr.) ja Jukka Huotari (ps.). Tilaisuus alkaa kouluruokailulla.

Hävikkiä saatu alaspäin

Ensimmäinen oululaisten koululaisten ruokaraati pidettiin viime vuoden syksyllä. Tarkoitus on keskittyä ruuan terveellisyyteen, makuun, laatuun ja hävikkiin.

Oulun Tilapalvelut ovat jo pidempään kehittänyt ruokahävikin hävikkiä. Viime vuonna saatiin kouluruuan lautaselle jäänyttä hävikkiä vähennettyä 20 grammasta 15 grammaan annosta kohden.

Kouluruokailun suunnittelussa on haluttu painottaa erityisesti ruokahävikin ennaltaehkäisemistä. Ensisijaisena toimena on ollut ruokalistasuunnittelu, jotta kouluruoka on sellaista, mitä lapset ja nuoret syövät. Ruokalista on monipuolinen: tarjolla on perusruokia, jotka ovat lapsille tuttuja, mutta rinnalla ovat myös kasvisruokavaihtoehto ja erityisruokavaliot.

Oulun Tilapalvelut on tehnyt yhteistyötä sivistys- ja kulttuuripalveluiden kanssa. Erityisesti on pohdittu, millaista on oululainen ruokakasvatus. Lasten ja nuorten ääni on haluttu kuuluviin: ruokaraadit sekä vuosittainen kouluruokafoorumi tuovat esille nuorten odotuksia kouluruoasta.

Ruokaraadin tämän kertainen ohjelma:

11.30 Kokin terveiset ja koululounas Ouluhallin yläkerran kokoustilassa

12.00 Sähköinen kysely ruokailuun liittyen

12.10 Tervetulosanat: Tilapalvelut ja kehittäjäopettajat

12.15–13.15 Herkullinen paneelikeskustelu

13.15–13.45 Ryhmäkeskustelu

13.45–14 Loppusanat

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ouluhallin koululaisten Herkulliseen paneelikeskusteluun aikovat osallistua Tytti Tuppurainen (sd.), Susa Vikeväkorva (vihr.) ja Jukka Huotari (ps.). Kuva: Mun Oulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta