Siirry suoraan sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi vajaa 400 000 euroa Oulun teatterille, Luupille sekä Oulu Sinfonialle

14.12.2020

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt korona-avustuksina yhteensä lähes 17 miljoonaa euroa museoille, teattereille, orkestereille ja kansallisille taidelaitoksille Suomessa. Tästä Oulun teatteri sai 150 000 euroa, museo- ja tiedekeskus Luuppi 140 000 euroa ja Oulu Sinfonia 100 000 euroa.

Avustuksia myönnettiin sitä hakeneille valtionosuutta saaville museoille, teattereille, orkestereille sekä Suomen kansallisooppera ja -baletille, Kansallisgallerialle ja Suomen Kansallisteatterille. Museoille tukea myönnettiin yhteensä 2 000 500 euroa, orkestereille 1 425 000 euroa, teattereille 10 000 000 euroa ja kansallisille kulttuurilaitoksille 3 500 000 euroa.

Avustus on tarkoitettu tukemaan niiden toimintaa ja tehtävien hoitamista koronapandemian aikana ja auttamaan toimijoita selviämään vaikeiden aikojen yli.

Lisärahoitusta käytetään muun muassa korvaamaan tulomenetyksiä, toiminnan uudelleen käynnistämiseen ja kehittämiseen kuten digitaalisiin palveluihin sekä toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen, jotta muun muassa lomautuksilta voitaisiin välttyä.

”Taloudellisten tappioiden lisäksi kyse on henkisestä hyvinvoinnista. Tarvitsemme sitä iloa ja niitä elämyksiä, mitä museot, musiikki, teatteri, tanssi ja muut kulttuurin muodot tuovat elämäämme. Haluamme turvata, että niiden järjestämiseen on edellytyksiä myös jatkossa ja auttaa toimijoita selviämään vaikeiden korona-aikojen yli”, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sanoo.

Koronaviruksesta aiheutuneisiin tarpeisiin osoitettiin lisärahoitusta vuoden 2020 seitsemännessä lisätalousarvioesityksessä. Vastaavaa tukea myönnettiin myös keväällä. 

Lisätietoja opetus- ja kulttuuriministeriöstä
Oulun teatteri sai valtiolta saman suuruisen avustuksen kuin Oulun kaupunginvaltuusto juuri leikkaisi toiminta-avustuksesta eli 150 000 euroa.

Lue myös