Siirry suoraan sisältöön

Opas pohjoiseen sarjakuvaan: 20 sarjakuvantekijää ja 26 sarjakuvateosta

10.12.2021

Oulun Sarjakuvaseura ry on julkaissut sarjakuvantekijä ja Oulun Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Harri Filpan toteuttaman oppaan pohjoiseen sarjakuvaan.

Teoksessa esitellään 20 sarjakuvantekijää ja 26 sarjakuvateosta Lauri Ahtisen Homepäiväkirjasta Karoliina Korhosen Suomalaisten painajaisiin.

Lopputulos on oiva apuväline kirjavinkkaukseen ja uusia sarjakuvamaailmoja etsivälle lukijalle. Teosesittelyitä sisältävä kirja on toteutettu kokonaan sarjakuvamuodossa.

”Sarjakuvalla pystytään välittämään ytimekkäästi tietoa ja kertomuksia lukijoille. Kuvilla ja sanoilla kertomisen mahdollisuuksia osataan hyödyntää vuosi vuodelta paremmin” kiittelevät tekijät.

Kalervo Palsa taiteilee omissa maailmoissaan ja Keijo Ahlqvist piirtää puhtaaksi Kemin kaupungin vuosikertomuksia. Pohjoisen sarjakuvatarjonta on viimeisten vuosikymmenien aikana monipuolistunut huomattavasti.

Kokeileva Flippa&kumpp

Sarjakuvantekijänä Filppa tunnetaan kokeilevista ratkaisuistaan. Hän on muun muassa sarjakuvittanut koko pro gradu työnsä, loihtinut sarjakuvamuotoon tieteellisiä artikkeleita, kuvittanut musiikkia, työskennellyt mainossarjakuvien parissa ja luonut sarjakuvataiteen välityksellä muuttuvia maailmoja.

Mukaan monista pohjoisessa vaikuttavista ansioituneista sarjakuvantekijöistä ovat valikoituneet Keijo Ahlqvist, Lauri Ahtinen, Harri Filppa, Matti-Pekka Heikura, Jussi Hukkanen, Karoliina Korhonen, Ilpo Koskela, Aapo Kukko, Emilia Laatikainen, Jyrki Mäki, Sami Nyyssölä, Kalervo Palsa, Jii Roikonen, Riika Ruottinen, Mirjam Sumu, Anu Terho, Jari Terho, Petteri Tikkanen (Black Peider), Veli-Matti Ural ja Juha Vuorma.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta