Siirry suoraan sisältöön

Bussimatkan voi Oulun seudulla maksaa nyt vilauttamalla pankkikorttia tai mobiililaitetta etälukijassa

2.9.2021

Tällä viikolla on otettu käyttöön lähimaksu kaikissa Oulun seudun joukkoliikenteen linja-autoissa. Maksu onnistuu Visa, Visa Electron, Mastercard ja Eurocard -korteilla. Käypiä mobiilimaksusovelluksia ovat GooglePay ja ApplePay.

Lähimaksulla ostetun bussilipun hinta on sama kaikille iästä ja etuisuusryhmästä huolimatta. Yhden vyöhykkeen kertalipun hinta on 2,05 euroa ja koko päivän rajoittamattoman matkaoikeuden yhdelle vyöhykkeelle saa 7,20 eurolla.

Lähimaksutavassa kiinteää päiväkohtaista hintaa kutsutaan maksukatoksi. Jokainen päivän aikana lähimaksulla maksettu bussimatka kerryttää asiakkaan valitseman vyöhykkeen maksukattoa. Kun maksutapahtumia on 3–4 kappaletta, asiakas saavuttaa maksukaton ja matkustaa loppupäivän ilmaiseksi valitsemallaan vyöhykkeellä.

Matkasta saa sähköisen kuitin

Toiselle vyöhykkeelle siirtyminen on helppoa. Järjestelmään kertynyt summa siirtyy automaattisesti osaksi uuden vyöhykevälin maksukattoa.

Lähimaksu on tarkoitettu omien matkojen maksamiseen. Silloin kun yksi henkilö haluaa maksaa samalla kertaa useamman henkilön matkan, bussiliput voi ostaa Waltti Mobiili -sovelluksella. Sovelluksessa on myynnissä aikuisten ja lasten lippuja, ja Waltti Mobiili käy myös muissa kaupungeissa.

Kun bussimatkan maksaa lähimaksulla, maksusta saa sähköisen kuitin. Kuljettaja ei anna autossa lippua tai kuittia. Pankkikortilla ja mobiililompakolla tehdyt matkat voi käydä katsomassa verkosta oulunjoukkoliikenne.littlepay.com. Verkosta voi myös tarvittaessa tulostaa kuitin. Verkkoon kirjaudutaan pankkikortin numerolla.

Oulun lisäksi lähimaksu on käytössä joukkoliikenteen koko linjastossa Tampereella ja Turussa. Tampere aloitti lähimaksun käytön keväällä ja Turku viime vuoden lopussa. Helsingissä lähimaksu on käytössä kahdessa kohteessa: Suomenlinnan lautalla ja Länsiterminaalin ratikkapysäkeillä. Lähimaksun käyttö Helsingissä laajenee asteittain.

Oulun seudulla joukkoliikenteeseen kuuluvilla ELY:n kilpailuttamilla linjoilla 49 Utajärvelle ja 59 Hailuotoon ei voi maksaa lähimaksulla.

Lisätietoja joukkoliikenteen sivuilta

Lähimaksu on otettu käyttöön kaikissa Oulun seudun joukkoliikenteen linja-autoissa. Kuva: arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta