Siirry suoraan sisältöön

Oamk Highwaylle mukaan uusia lukioita Lapista – mukana jo 45 oppilaitosta

28.1.2022

Oulun ammattikorkeakoulu sekä Rovaniemen Ounasvaaran ja Lyseonpuiston lukiot ovat aloittaneet uuden yhteistyön tämän vuoden alusta. Lukiot lähtivät mukaan Oamk Highwaylle, jossa opiskelijat voivat varmistaa opiskelupaikan Oamkista jo lukio-opintojensa aikana.

Ovet informaatioteknologian, tekniikan tai luonnonvara-alalle avautuvat, kun lukiolainen suorittaa tutkinnon sekä Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä opintojensa aikana.

Rovaniemen Lyseonpuiston lukion rehtori Osmo Huhtala pitää Oulun ammattikorkeakoulua luonnollisena yhteistyökumppanina.

”Tahdomme tarjota Rovaniemen opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia siirtyä toisen asteen jälkeen jatko-opintoihin. On hienoa päästä matkaan Oamk Highway -ohjelmaan.”

Mukana jo 45 oppilaitosta

Oamk Highwayssa on mukana jo 45 toisen asteen oppilaitosta. Parhaillaan Highway-opintoja suorittaa yli 220 opiskelijaa, joista toistakymmentä on Lapin alueelta. Oulun ammattikorkeakoulun vararehtori Jyrki Laitinen näkee Oamkin Highwayn laajenemisen tärkeänä ja kannustaa lukiolaisia tarttumaan tähän mahdollisuuteen.

”Tämä on hieno mahdollisuus Rovaniemen lukioiden opiskelijoille saada uudenlaisen osaamisen lisäksi tuntumaa ammattikorkeakouluopintoihin. Samalla Oulun ammattikorkeakoulun työelämälähtöisiin tutkinto-ohjelmiin valikoituu Highway-opintojen kautta motivoituneita opiskelijoita, joilla on erinomaiset valmiudet korkeakouluopintojen suorittamiseen."

Opiskelupaikka Oamkissa on otettava vastaan kahden vuoden sisällä toisen asteen tutkinnon suorittamisesta. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista. Rovaniemen lukioiden lisäksi Oamk Highwayllä ovat mukana Lapin alueelta Kolarin, Posion, Sallan, Simon ja Sodankylän lukiot.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oamk Highway -reitin avulla opiskelija voi saada korkeakoulupaikan jo toisen asteen aikana suorittamalla 15 opintopistettä ammattikorkeakouluopintoja toisen asteen tutkinnon lisäksi.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta