Siirry suoraan sisältöön

Oamk Highway laajenee: toisella asteella voi opiskella myös luonnonvara-alaa

5.1.2021

Lukiolaiset ja ammatillista perustutkintoa opiskelevat voivat varmistaa luonnonvara-alan opiskelupaikan Oulun ammattikorkeakoulusta tästä vuodesta 2021 lähtien, sillä Oamk laajentaa uuden kiihdytyskaistan eli Oamk Highway -mallin luonnonvara-alalle. Mallia on pilotoitu jo tekniikan alalla.

Oamk Highwayssä on kyse siitä, että toisen asteen opiskelijalle luvataan opiskelupaikka Oamkin tekniikan tai luonnonvara-alan tutkinto-ohjelmasta, jos hän suorittaa opiskeluaikanaan Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä sekä toisen asteen koulutuksen. 

Oamkin tavoitteena on lisätä lukiolaisten ja ammatillista perustutkintoa opiskelevien kiinnostusta tekniikkaan ja luonnonvara-alaan sekä nopeuttaa heidän pääsyä korkeakouluun.

”Oamk Highway laajenee nyt luonnonvara-alalle, jossa meillä on jo tiivis yhteistyö usean luonnonvara-alan kouluttajan kanssa. Tämä on hieno mahdollisuus toisen asteen opiskelijalle saada opiskelupaikka Pohjois-Suomen vetovoimaisimmasta korkeakoulusta”, sanoo yksikönjohtaja Ville Isoherranen.

Maksuttomia opintoja

Luonnonvara-alan pilotissa ovat mukana Koulutuskuntayhtymä OSAO, Koulutuskeskus Brahe, Kainuun ammattiopisto KAO, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU sekä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedu.

Opinnot voi suorittaa milloin vain toisen asteen opintojen aikana. Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Opiskelija ilmoittautuu Oamk Highway -opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun kautta.

Opiskelupaikka on otettava vastaan kahden vuoden sisällä siitä, kun toisen asteen tutkinto on suoritettu. Opinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa, mikä nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista.

Tekniikan korkeakouluopintojen pilotissa ovat mukana Laanilan lukio, Oulunsalon lukio, Oulaisten lukio, Nivalan lukio, Pyhäjärven lukio ja Haapajärven lukio, Koulutuskuntayhtymä OSAO sekä Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä. Tähän mennessä noin 70 toisen asteen opiskelijaa on lähtenyt mukaan Oamk Highway -pilottiin.

 

Oamk Highwayssä on kyse siitä, että toisen asteen opiskelijalla on mahdollista saada opiskelupaikka Oamkin tekniikan tai luonnonvara-alan tutkinto-ohjelmasta. Kuva: Oamk

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta