Siirry suoraan sisältöön

Nyt voit osallistua jopa pilkkikilpailuun etänä

25.3.2020

Poikkeustilanne synnyttää luovia ratkaisuja. Meillä on laajasti luontoa, eikä vielä ulkonaliikkumiskieltoja, joten hajurako on helppo säilyttää. Nyt voit osallistua etänä jopa pilkkikilpailuun.

”Olen ollut vuosikausia mukana järjestämässä juuri näihin aikoihin pilkkikisoja, mutta tämä uusi tilanne muutti tietysti kaiken”, kertoo oululainen kalastus- ja elämysmatkailuyrittäjä Juha Aitta.

”Koska kokoontumiset ovat nyt mahdottomia, päätimme järjestää pilkkikisat etänä”, hän sanoo.

Itse pilkkiminen tapahtuu normaaliin malliin, mutta tuloksissa ja kisan voittajan löytymisessä käytetään sosiaalista mediaa, sähköpostia ja verkkosivuja.

”Osallistujat menevät omille tutuille pilkkivesilleen tai kalastusalueilleen. Osallistua voi mistä päin Suomea tahansa, jäätilanteen ja mahdollisesti asetettavien liikkumisrajoitusten puitteissa. Alue rajautuu tietysti Pohjois-Suomeen”, hän kertoo.

"Jos joku haluaa huijata, niin sille emme voi mitään, mutta kuvien, joiden perusteella voitto selviää, pitää näyttää kalan pituus. Nyt kisataan pituuden, ei painon mukaan."

Esimerkki toivosta ja kekseliäisyydestä

Tapahtuma kannustaa lähiluonnossa liikkumiseen ja kotimaisen kalan pilkkimiseen yksin tai perheenjäsenten kanssa, ilman matkustamista ja joukkokokoontumisia. Lisäksi järjestäjät haluavat olla esimerkkinä toivosta ja uusien ideoiden käyttöönotosta.

”Tilanne on monille pienyrittäjille lamaannuttava, mutta tulevaisuuteen on katsottava toiveikkaana. Tässä yhdistyvät luonnossa liikkumisen hyödyt, yhteisöllisyys, reilun pelin henki ja nykyteknologian hyödyntäminen. Kisasta saavat nauttia kaikki - eri pilkkipaikoilta kuvien ja videoiden välityksellä”, Aitta kertoo.

Pilkki Open -kilpailussa pilkkiaikaa on varhaisesta aamusta iltaan saakka, eli aamukuudesta iltakuuteen, ja kukin osallistuja saa vapaasti valita mihin aikaan päivästä ja kuinka kauan kalastaa. Kilpailukala on ahven, ja kilpailun voittaja on pilkkijä, joka saa viisi yhteismitaltaan pisintä ahventa. Mukaan pilkkitapahtumaan pääsee ilmoittautumalla pilkkiopen.fi nettisivun kautta viimeistään lauantaina 28.3. klo 18.

Ohjeet osallistumiseen: https://www.pilkkiopen.fi
 

Pilkillä voit rentoutua luonnon keskellä. Hajurako on kilometrejä joka suuntaan.

Lue myös