Siirry suoraan sisältöön

Nyt on vuorossa Suuri koulutuskeskustelu – mukaan pääsee kirjaston Pakkalan salissa tai Mun Oulun verkkosivulla ja Facebookissa

12.5.2022

Huhtikuun lopussa pidetty Suuri urheilu- ja kulttuurikeskustelu saa nyt jatkoa Suuresta koulutuskeskustelusta. Tämä 17. toukokuuta pidettävä tilaisuus järjestetään pääkirjaston Pakkalan salissa ja se striimataan suorana Mun Oulun verkkosivulla sekä Mun Oulun Facebook-livenä kello 18.30 alkaen. Yleisö on tervetullut paikanpäälle tai asettumaan kotisohville keskustelun ääreen.

Oulun kaupunki kutsuu oululaisia mukaan sivistysohjelman päivitystyöhön Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa järjestettävään Suureen koulutuskeskusteluun tiistaina 17. toukokuuta kello 18.30–20.30. Tilaisuudessa on paneelikeskustelu, jonka jälkeen kuulijat voivat kysyä ja kertoa omat ideansa.

Panelisteina on suuri joukko asiantuntijoita: johtaja Piia Rantala-Korhonen Oulun kulttuurisäätiöstä, koulutusdekaani Sari Harmoinen Oulun yliopistosta, puheenjohtaja Siiri Ruokola Oulun nuorisovaltuusto ONEsta, Innowisen koulutusteknologian ja sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä, varapuheenjohtaja Vesa Ilola Oulun alueellinen vanhempainyhdistyksestä sekä rehtorit Otto Leskinen Metsokankaan koulusta, Jani Syrjälä Madetojan musiikkilukiosta ja Noora Tuominen Oulun konservatoriosta.

Paljon keskusteltavaa

Paneelikeskustelun teemoina ovat seuraavanlaiset asiat: Mitkä ovat tulevaisuuden tärkeimmät taidot ja mitkä ovat koulutuksen tulevaisuuden tehtävät? Digitaalisuus on kaikkialla, kuinka se vaikuttaa nyt? Mikä on digitalisaation rooli kasvatuksessa ja opetuksessa? Hyvinvoinnin haasteet kasautuvat, yksinäisyys ja mielenterveyden haasteet lisääntyvät. Miten monialaista hyvinvoinnin vahvistamista tulisi tulevaisuudessa tehdä? Tai miten teemat kulttuurihyvinvointi ja Steam näkyvät osana tulevaisuuden koulutusta?

Lisäksi keskustellaan Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodesta 2026. Miten voimme varhaiskasvatuksessa ja eri koulutusasteilla edistää, että Oulusta tulee nykyistä eloisampi ja kiehtovampi kaupunki?

Tavoitteena päämäärän kirkastus

Keskustelutilaisuudet liittyvät uuteen kaupunkistrategian ”Oulu 2030 - Kulttuuri-ilmastonmuutos nyt”. Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluissa tämä tarkoittaa yhteisen päämäärän kirkastamista ja erityisesti sivistysohjelman päivittämistä.

Sivistysohjelmassa määritellään sivistys- ja kulttuuripalveluiden tavoitteet ja toimenpiteet: Mitä Oulun kaupunkistrategia ja visio tarkoittavat konkreettisesti sivistys- ja kulttuuripalveluille. Tavoitteena on, että sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyy sivistysohjelman päivityksen juhannukseen mennessä.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Mun Oulun Facebook-kanavalla tai osoitteessa: munoulu.fi.

Suuri koulutuskeskustelu, ohjelma:

tiistaina 17.5.2022 klo 18.30-20.30

17.45-18.30 kahvitarjoilu

18.30-18.40 Avaussanat ja johdanto aiheeseen, Suvi Helanen, varapuheenjohtaja, sivistys- ja kulttuurilautakunta

18.40-18.50 Virittäytymistä aiheeseen

18.50-19.45 Paneelikeskustelu, puheenjohtajana Mika Penttilä, sivistys- ja kulttuurijohtaja

19.45-20.10 Yleisökysymykset panelisteille

20.10-20.20   Yleisölle kysely aiheeseen liittyen

20.20-20.30 Tilaisuuden päättäminen, Suvi Helanen, varapj., sivistys- ja kulttuurilautakunta

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta