Siirry suoraan sisältöön

Nyt on aika vaikuttaa! Tule mukaan päättämään, mihin Osallistuvan budjetoinnin 50 000 euroa käytetään

25.8.2021

Oulun kaupungin osallistuvan budjetoinnin äänestys on parhaillaan käynnissä ja äänestysaikaa on vielä 5. syyskuuta saakka. Oululaiset jättivät osallistuvan budjetoinnin ideakierroksella kaiken kaikkiaan 125 ehdotusta, joista 21 jalostui äänestykseen asti. Mukana on muun muassa liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksiin, kulttuuriin, tapahtumiin kuin kaupunkiympäristöönkin liittyviä ideoita.

Kaikkiin ehdotuksiin voi tutustua Osallistu Oulu-sivustolla, jossa myös äänestys tapahtuu. Äänestää voivat kaikki tänä vuonna 13 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat oululaiset. Äänestäminen tapahtuu sähköisesti tunnistautumalla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Oulun kaupungin koulujen oppilaat voivat äänestää eduouka-tunnuksilla.

Miksi äänestykseen kannattaa osallistua, viestintäjohtaja Mikko Salmi?

”Nyt on kerrankin mahdollisuus äänestää konkreettisia asioita katukoriksesta nuotiopaikkoihin. Osallistuva budjetointi on kaupunkilaisen oma ohituskaista oman elinympäristönsä kehittämiseen. Äänestyksestä toteutukseen kestää vain muutama kuukausi. Ehdotukset myös olivat kekseliäistä ja monipuolisia. Erityisesti tykkäsin kaikenlaisista kierrätykseen liittyvistä ideoista ja taidejutuista.”

Joko olet äänestänyt omaa suosikkiasi – ja miten äänestäminen sujui?

”No joo, käyttöliittymä oli tosi helppo. Pankkitunnuksilla sain äänestettyä näppärästi. Oli hauskaa, kun sai käyttää 50 00 euroa eri hankkeisiin, eikä omalta tililtä mennyt euroakaan. Oma suosikkini…hmm. Talvisaunapäivä Tuiran rannassa oli ihana idea.”

Sinä päätät, käytä ääntäsi!

Tarkemmat äänestysohjeet ja äänestäminen: https://osallistu.ouka.fi/

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta