Siirry suoraan sisältöön

Nyt on aika äänestää, mihin osallistuvan budjetoinnin 50 000 euroa käytetään

23.8.2021

Oulun osallistuvan budjetoinnin äänestys on alkanut eli oululaiset pääsevät nyt päättämään, mihin 50 000 euroa käytetään. Omia suosikkejaan voi äänestää 21 ehdotuksen joukosta. Kaikkiin ehdotuksiin pääsee tutustumaan Osallistu Oulu-sivustolla, jossa myös äänestys tapahtuu. Äänestysaikaa on 5. syyskuuta saakka.

Oululaiset innostuivat ideoimaan runsaasti muun muassa liikuntaan ja ulkoilumahdollisuuksiin, kulttuuriin, tapahtumiin ja kaupunkiympäristöön liittyviä ehdotuksia.

Useat ehdotuksista liittyvät oululaisiin liikuntapaikkoihin, joihin ideoitiin ahkerasti parannuksia ja lisäyksiä. Listalta löytyvät esimerkiksi katukoristeline Heinäpäähän, skeittaukseen ja skuuttaukseen soveltuvat elementit Kaakkurin liikuntamaahan sekä siirrettävät salibandykaukalot koulujen pihoille.

Myös muu ulkoilu ja virkistys ovat selvästi oululaisten sydäntä lähellä, sillä nuotiopaikkoja ehdotetaan useampiin kaupunginosiin ja lisää puistonpenkkejä yleisille alueille. Ideoita löytyy myös erilaisista kulttuuri- ja taidetapahtumista, sekä talvisesta saunatapahtumasta Tuiran rannassa.

Kaupunkilaisia kiinnostava aihealue on myös ympäristön siisteys ja roskista huolehtiminen. Sen parantamiseksi ehdotettiin muun muassa roskapönttöjen maalaamista sekä nuorten kouluttamista roska-agenteiksi.

Näihin ja muihin ehdotuksiin kannattaa käydä tutustumassa tarkemmin osallistu.ouka.fi -sivustolla ja äänestää parhaat toteutukseen saakka.

Näin äänestät Osallistu Oulu -sivustolla

Äänestää voivat kaikki tänä vuonna 13 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat oululaiset. Jokainen äänestäjä voi äänestäessään valita koko summalla useita ehdotuksia tai vain yhden itselle tärkeän kohteen. Äänestystulosten perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat 50 000 euron budjettiin.

Äänestäminen tapahtuu sähköisesti tunnistautumalla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Oulun kaupungin koulujen oppilaat voivat äänestää eduouka-tunnuksilla. Tarkemmat äänestysohjeet ovat Osallistu Oulu-sivustolla.

Tukea ja opastusta äänestämiseen saa osallistuvan budjetoinnin puhelinpäivystyksestä (p. 044 703 1253 tai 040 193 6574.) 

keskiviikkona 25.8. klo 16–18 
tiistaina 31.8. klo 16:30–18:30  

Jos sähköinen äänestäminen ei onnistu, päivystyksen kautta voi tarvittaessa äänestää tuetusti. Tällöin päivystäjä kirjaa asukkaan äänestysvalinnat osallistuvan budjetoinnin äänestykseen. 

Kaupunki vastasi kaikkiin ideoihin

Oululaisilta kerättiin ideoita oman alueensa ja koko kaupungin kehittämiseksi huhti-toukokuussa 2021. Ideoita käsiteltiin ja jatkokehitettiin kaupungin asiantuntijoiden ja eri toimijoiden kanssa. 

Äänestykseen etenivät kaikki toteuttamiskelpoiset ehdotukset. Toteuttamiskelpoisuudessa on huomioitu esimerkiksi, onko ideaa mahdollista toteuttaa käytettävissä olevalla summalla, sen toteuttamisen aikataulu ja onko idea jo toteutumassa jotain toista kautta.

Kaikki annetut ideat ovat nähtävillä Osallistu Oulu -sivustolla. Kaupunki on vastannut niihinkin, jotka eivät ole edenneet äänestykseen tällä kertaa. Kaikki annetut ehdotukset ovat myös menneet tiedoksi kaupungin eri toimialoille.

Oulun kaupunki tukee osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kaupungin kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta