Siirry suoraan sisältöön

Nyt haetaan pohjoisen maiseman tuntijaa – naapurikunta Ii etsii torilleen julkisen taideteoksen tekijää

23.2.2022

Oulun pohjoinen naapurikunta Ii on avannut laajan haun taiteilijoille julkisen taideteoksen toteuttamiseksi torilleen. Teoshankinta on osa keskustaajaman kehittämistä ja torin uudistamista. Haku on suunnattu erityisesti pohjoisen maiseman tuntijoille, joilla on ympäristötietoinen asenne.

Teoksen toteuttamiseen on saatu tukea Taiteen edistämiskeskukselta. 

“Tämä julkisen taiteen hankinta toteuttaa käytännössä Iin taideohjelman linjauksia - ympäristön kehittämistä taiteen keinoin ja kuntalaisten osallisuuden edistämistä. Haemme erityisesti teoksia, joissa korostuu ympäristötietoisuus ja joiden toteuttamisessa kuntalaisten osallistaminen on otettu huomioon”, kertoo Taidekeskus KulttuuriKauppilan vastaava tuottaja Jetta Huttunen

Julkisen taideteoksen haku toteutetaan kaksivaiheisena. Ensimmäisessä vaiheessa teoksen toteutuksesta kiinnostuneet taiteilijat voivat avoimessa portfoliohaussa lähettää työnäytteitä aikaisemmista töistään. Iin kunnan nimittämä taidetyöryhmä päättää jatkoon valituista taiteilijoista. 

Teos valmiina torilla kesällä 2023

Portfolioiden perusteella valitaan rinnakkaiseen luonnostilaukseen enintään neljä taiteilijaa tai työryhmää. Valituilta taiteilijoilta pyydetään luonnokset, joita iiläisillä on mahdollisuus kommentoida. Yksi teos valitaan toteutettavaksi. Teos tulee olemaan valmiina Iin torilla kesällä 2023. 

Portfoliohakuun voivat osallistua Suomessa työskentelevät ammattitaiteilijat ja taiteelliset työryhmät, joilla tulee olla taiteelliseen työskentelyyn soveltuva koulutus tai aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla sekä kyky toteuttaa teos itsenäisesti. Eduksi katsotaan ympäristötietoinen asenne sekä pohjoisen maiseman tuntemus. Lisäksi painotetaan kokemusta osallistavien taidemenetelmien käytöstä. 

Taidehaku on laadittu yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran kanssa ja siinä toteutetaan Taiken reilun taiteen käytänteitä. Portfoliohaku on auki 21.2.2022 - 14.3.2022. Portfoliohaku päättyy 14. maaliskuuta klo 16.00. 

Lisätiedot tästä linkistä. 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Iin torin tulevan taideteoksen tekeminen herättänee kiinnostusta myös oululaisissa taiteilijoissa. Kuva: Inka Hyvönen

Lue myös

Lue lisää aiheesta