Siirry suoraan sisältöön

Nuorten oma hevi-ilta Välivainion Tukikohdalla – oululaista heviä tarjolla ilmaiseksi

29.8.2023

Tuoreet oululaiset hevibändit päättivät järjestää itse bändeilleen keikkaillan, kun polte keikoille kasvoi liian kovaksi. Syyskuun ensimmäisenä päivänä Tukikohdassa voi kuulla muun muassa Sharpshooterin, Pestilent Scarsin, Necestorin ja Spersan soitantaa.

Nuorten soittajien mielestä Oulussa ei ole paljonkaan keikkapaikkoja alaikäisille. Etenkään niille nuorten bändien jäsenille, joilla ei ikä riitä anniskelupaikkoihin.

Tällä kertaa siis Tilaa kulttuurille ry:n Tukikohta valikoitui näiden hevi-bändien keikkapaikaksi, koska sieltä pienempien bändien on helppo saada tila keikkaillalle ja paikka on tunnettu oululaisten hevarien keskuudessa.

Perjantaina 1. syyskuuta nousee Tukikohdan lavalle kaksi bändiä ensimmäistä kertaa; kaksi vuotta vaihtuvilla kokoonpanoilla rokkia soittanut Sharpshooter ja melodista death metallia soittava, viime talvena perustettu Pestilent Scars. Kaikki Pestilent Scarsin jäsenet täyttävät 18 vuotta tämän vuoden aikana.

”Meijän inspiraation lähteet ovat 90-luvun melodisessa death metallissa pääsääntöisesti ja uudemmassa melodisemmassa black metallissa”, Pestilent Scars avaa musiikkityyliään.

”Meidän bändillä on tavoitteita ja haaveita musiikin suhteen. Meillä on jo studiolla äänitettyjä julkaisukelpoisia biisejä”, kertovat puolestaan Sharpshooterin jäsenet.

Tavoitteena tulla kuulluksi

Osalla bändeistä studiotyöskentely on vasta haaveissa. Tukikohdassa kuullaan myös Necestor ja Spersa -nimisiä yhtyeitä.

”Melodödöä eli melodic death metalia soitetaan ja puoltoista vuotta ollaan porukalla soiteltu nyt ja isoimpana juttuna varmaan tuo omien tuotosten tekeminen. Inspiraatioita ovat The Black Dahlia Murder ja Sylosis”, Necestorin kitaristi Atte Leino kuvailee bändiään.

17-vuotiaiden oululaishevareiden Spersa on jo päässyt kokemaan festaritunnelmaa Hiukkafestin lavalla ja aktiivisesti keikkamahdollisuuksia etsivällä bändillä on syyskuun alun keikkaillan lisäksi tiedossa keikka OuluLiven Asteen verran raskaammassa illassa 9. joulukuuta Bysiksellä Oulun keskustassa.

”Alotettiin Spersan kanssa vuosi sitten 2022 syksyllä ja ollaan siitä lähtien revitty heviä aina ku mahollista. Meiän tavotteena on vaa tehä omaa musiikkia ja saaha meiän kaltaisia ihmisiä kuuntelemaan sitä, hevarit on aika iso osa kaikkien meiän elämää kuitenki”, bändin jäsenet kertovat.

”Ollaan saatu paljo inspiraatiota death- ja progemetallista, meiän omissa biiseissä on käytetty inspiraationa bändejä niinku Gojira, Death ja Opeth, eli halutaan tehä sen tyylistä musaa, mutta meidän omalla tavalla”, Spersa tarkentaa musiikkityyliään.

Keikka on ikärajaton ja päihteetön. Ovet avataan 1.9. klo 17.30.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tukikohdan hevi-illassa soittaa muun muassa Spersa, joka nähtiin myös Hiukkafestin lavalla. Kuva: Outi Aavaluoto

Lue myös

Lue lisää aiheesta