Siirry suoraan sisältöön

Nuorten äänestysinnostus kasvoi edellisistä nuorisovaaleista

15.12.2020

Oulun nuoret pääsivät äänestämään nuorisovaaleissa marras-joulukuun aikana. Nuoret olivat aktiivisia tänä vuonna sillä äänestysprosentti nousi edellisistä vaaleista. Ääniä annettiin 5771 ja äänestysprosentti oli 33,6 prosenttia. Edellisten nuorisovaalien äänestysprosentti vuonna 2018 oli 27 prosenttia.

”Olen ihan tyytyväinen tähän tulokseen. Korona aika toi omat haasteensa nuorisovaalien markkinointiin ja kesken äänestysajan toisen asteen koulut siirtyivät etäopetukseen. Se varmasti haastoi vaalien järjestämistä ja äänestämisen mahdollistamista kouluilla”, kertoo osallisuusvalmentaja Anne Kippola.

Nuorisovaaleilla valittiin uuteen Oulun nuorisovaltuusto ONEen 24 varsinaista jäsentä ja kuusi varajäsentä. Ehdokkaita oli 40. Uusi nuorisovaltuusto ONE aloittaa kaksivuotisen toimikautensa tammikuussa.

Uudet valitut on jo tavattu etäyhteyksillä. Tammikuussa alkaa perehdytys ja pidetään järjestäytymiskokous.

”Olemme joulukuussa tavanneet jo kerran teamsin välityksellä ja hieman tutustuneet toisiimme. Vielä ennen joulua uusi ja vanha ONE tapaavat teamsin kautta. Vanhan ONEn jäsenet voivat jakaa tietoa jatkajilleen ja uudet jäsenet esittää konkareille kysymyksiä.”

Kippolan mukaan uudet ONElaiset ovat innokkaita aloittamaan toiminnan ja ovat jo esittäneet paljon kysymyksiä tulevasta kaudesta.

”Korona aika tuo omat haasteensa perehdytykseen ja toisiin tutustumiseen, mutta nuoret ovat ymmärtäneet tilanteen ja erityisjärjestelyt hyvin. Tapaamme heti, kun se on vaan turvallisesti mahdollista.”

Nuorisovaltuusto edistää nimensä mukaisesti nuorten asioita Oulussa. Tehtävänä on kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia, toimia nuorison äänenä lautakunnissa sekä muissa julkisissa yhteyksissä ja tuoda nuorten näkökulma kunnan päätöksiin. Valtuusto osallistuu kunnan eri hallintokuntien työn suunnitteluun ja pitää yhteyttä kunnan nuoriin ja nuorten parissa työskenteleviin tahoihin.

Uudet ONEn jäsenet:

1. Luca Hanhela

2. Jesse Rousu

3. Hanan Kowa

4. Satu Haarala

5. Akseli Köngäs

6. Siiri Ruokola

7. Jonna Manninen

8. Emilia Luiro

9. Johannes Heikkinen

10. Santeri Koskela

11. Lassi Huttunen

12 .Milla Pekkala

13 .Markus Rämö

14. Onni Mertaniemi

15. Olli Alasaarela

16. Vilma Metso

17. Adalmiina Irvankoski

18. Sunday Majok

19. Vilma Vanhala

20. Dinatra Mando

21. Tuomas Pääkkönen

22. Elina Mäki

23. Heikki Hautamaa

24. Pekka-Eemil Karvonen

 

Varasi­joille valittiin seuraavat:

1. Roope Rautio

2. Annika Turunen

3. Anni Tervonen

4. Saga Kouri

5. Jessica Parhiala

6. Enni Tiensuu
 

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
nuori puhelin kädessä
Nuorisovaaleja vietettiin marraskuun ja joulukuun vaihteessa. Korona hieman häiritsi vaalien markkinointia ja järjestämistä. Kuva: Sanna Krook.

Lue myös

Lue lisää aiheesta