Siirry suoraan sisältöön

Nuorisotiloja avataan Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulussa ensi viikolla

16.4.2021

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee nuorisotilojen avaamista alueellaan. Muita suosituksia ja rajoituksia puretaan kevään ja kesän mittaan vähitellen ja hallitusti.

Koronarajoituksia puretaan Oulussa vähitellen. Oulun kaupungin nuorisotilat avataan tiistaina 20. huhtikuuta alkaen ja Pohjois-Pohjanmaan museo 21. huhtikuuta alkaen. Muut kulttuurilaitokset pysyvät suljettuna.

Muilta osin rajoitukset ja suositukset pysyvät Oulussa voimassa yli vapun eli 2. toukokuuta saakka.  Kirjastot, BusinessAsema ja kaupungin asiointipisteet palvelevat rajoitetusti.

Uimahallit ja kaupungin liikuntapaikkoja pidetään auki lasten ja nuorten harrastustoimintaan, terapia- ja kuntoutusryhmille, lähetteellä kuntoutukseen tuleville, liikunta-avustajakortin omaaville sekä kilpaurheilijoille.

Kuntosaleja ja uimahallit ovat avoinna myös 65 vuotta täyttäneille. Oulun kaupunki ei myöskään järjestä yli 10 hengen tilaisuuksia.

Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastukset voivat jatkua. Peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset eli lukiot ja ammatilliset oppilaitokset ovat Oulussa normaalisti lähiopetuksessa.

Koronatilanne rauhallinen

Koronaepidemia on säilynyt Pohjois-Pohjanmaalla kuluneen viikon aikana rauhallisena. Alueellinen koordinaatioryhmä totesi, että epidemia on alueella edelleen perustasolla. Pääsiäisen aika näkyy pienenä nousuna tartuntamäärissä, mutta tartuntaketjut ovat edelleen hyvin hallinnassa.

Kuluneen kahden viikon aikana tartuntoja on ollut Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä 83, ilmaantuvuus on kahden viikon seurantajaksolla nyt 20,2.

Alueen suositukset ja rajoitukset säilyvät toistaiseksi pääasiassa ennallaan. Muutoksena aikaisempaan ryhmä linjasi, että nuorisotilat alueella voidaan nyt avata.

Avaamisen taustalla valtakunnalliset päätökset

Lisäksi ryhmä keskusteli niin sanotusta exit-suunnitelmasta, eli siitä, miten suosituksia ja rajoituksia tullaan kevään ja kesän aikana hallitusti purkamaan. Pohjana alueellisessa suunnitelmassa toimivat alueen epidemiatilanteen lisäksi kansalliset linjaukset.

Ensimmäiseksi pyritään purkamaan lasten ja nuorten arkeen vaikuttavia suosituksia. Esimerkiksi etätyötä, etäkokouksia ja maskien käyttöä koskevissa suosituksissa noudatettaisiin valtakunnallista aikataulua.

Alueellisia purkutoimenpiteitä tehtäisiin jatkossa noin kahden viikon välein, jolloin niiden vaikutuksia epidemiatilanteeseen pystytään seuraamaan. Ensimmäiseksi purettaisiin julkisten tilojen, kuten museoiden, kirjastojen ja uimahallien aukioloa rajoittavia suosituksia. Näillä näkymin tilat voisivat avautua vaiheittain huhti-toukokuun aikana. Muilta osin suunnitelmaa tarkennetaan kevään edetessä ja kansallisten linjausten tarkentuessa.

Tästä linkistä näet Oulun kaupungin rajoitukset tällä hetkellä.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pikkuhiljaa päästää avaamaan myös nuoristotalot koronasulkujen jäljiltä. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta