Siirry suoraan sisältöön

Nuori yrittäjä odottaa BusinessAsemalta yhteisöllisyyttä

13.2.2020

Graafinen suunnittelija Marianne Kauppila, 24, odottaa uudelta BusinessAsemalta tukea oman työnsä arkeen.

”Toivon että BusinessAsemalle voisi tulla, jos on jotain kysyttävää ja tarvitsee apua, turvasatama tavallaan. Verkostoitumisen paikka”, Kauppila miettii.

Kauppila on ollut yrittäjä toukokuusta 2019. Hänen Mamuunu Design -yrityksensä tekee graafista suunnittelua ja kuvituksia kuten esimerkiksi julisteita ja postikortteja. Kauppila myös opiskelee visuaalista suunnittelua Oulun ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta.

Olen puhtaasti oululainen yrittäjä 

Markkinointi haastaa yrittäjää

Kauppila nauttii siitä, että saa tehdä omannäköistään työtä omalla aikataulullaan. ”Toki se lisää myös vastuuta: asiakkaat on itse hankittava.”

Haastavimmaksi hän sanoo töidensä markkinoimisen kovalla volyymilla.
”Toisaalta se taitaa olla kaikilla yrittäjillä sama juttu.”

Kauppila kuvaa asiakaskuntaansa laajaksi, mukana on myös toisia yrittäjiä ja musiikkiammattilaisia. Heille Mamuunu Design suunnittelee esimerkiksi logoja. Yksityisasiakkaat tilaavat kuvituksia läheisistään.

Somessa pitää näkyä

Kauppilan haaveissa on pop-up-myymälä pariksi kuukaudeksi. Nyt hän myy kuvituksiaan sosiaalisen median kautta.

”Somessa pitää olla näkyvä, hyvällä tavalla. Kilpailu siellä on valtavaa. Mainokset liukuvat näytöllä parissa sekunnissa ja siinä pitää jäädä selaajan mieleen.”

Tällä hetkellä Kauppilaa työllistää PahkiSpeksi-musiikki-improvisaatioteatteri. Siellä hän toimii graafisen suunnittelun vastaavana.

Mikä BusinessAsema?

  • BusinessAsema on kaikille avoin kohtaamispaikka, josta löytää työllistymiseen, osaamisen kehittämiseen ja yrittäjyyteen liittyviä palveluja tarjoavat tahot: BusinessOulun elinkeino- ja työllisyyspalvelut, TE-palvelujen yrityspalvelut, OSAO Ovi, Yrityskylä Yläkoulu, 4H Business Lab ja Oulun Seudun Uusyrityskeskus. Tiloista löytyy myös kahvila/ravintola. 
  • FabLab on digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila. Käytössä on mm. laser- ja vinyylileikkuri, 3D-tulostimia, jyrsimiä ja ompelukoneita.
  • BusinessAsema viettää avajaisviikonloppua 15.2. saakka.
  • www.businessasema.fi 
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
BusinessAsema on avattu Hallituskadulle. Marianne Kauppila työskentelee graafisen suunnittelun alalla yrittäjänä. Kuvaaja: Esa Eirola.

Lue myös

Lue lisää aiheesta