Siirry suoraan sisältöön

Niemenrannan koululla Oulunsalossa vietettiin liikunnallista voimailtapäivää

2.6.2022

Niemenrannan koululaiset Oulunsalossa viettivät maanantaina Elovena-voimapäivää. Oulun Pyrinnön, Suomen Urheiluliiton ja Raisio-konsernin kanssa yhteistyönä toteutettava liikuntailtapäivä pyrkii edistämään lasten päivittäistä aktiivisuutta.

Niemenrannan koululla vietettiin maanantaina Oulun Pyrinnön johdolla Elovena-voimapäivää. Tapahtumalla on jo pitkät perinteet: vuotta 2020 lukuun ottamatta niitä on järjestetty kouluissa ympäri Suomen vuodesta 2007 lähtien. Kouluille maksuttomia, liikunnallisia superiltapäiviä järjestetään kahdessakymmenessä koulussa ympäri Suomea kevään ja syksyn 2022 aikana, ja niihin osallistuu tuhansia koululaisia.

Koko päivän mittainen tapahtuma etenee noin tunnin liikuntajaksoissa per ryhmä, eli päivän aikana mukaan ehtii iso joukko lapsia, jopa koko koulu. Tänä vuonna Voimapäivän kohderyhmänä kouluissa ovat 1.–3.-luokan koululaiset sekä eskarilaiset.

Tapahtumassa jaetaan myös ravitsemustietoa.

Tapahtuma tarjoaa liikunnallista ja vauhdikasta menoa koulun läheisyyden rakennetulla liikuntapaikalla sekä hyödyllistä tietoa terveellisten välipalojen merkityksestä. Vetäjinä toimivat paikallisen tai lähialueen yleisurheiluseuran koulutetut ohjaajat. Liikuntapäivä tarjoaa siten myös uusia ideoita opettajille liikuntatuntien pitoon.

Lasten liikkumista tuettava

Suomen Urheiluliitto pitää tärkeänä lasten liikunnan ja päivittäisen aktiivisuuden lisäämistä. Tuoreimpien tutkimusten mukaan suomalaiset lapset ja nuoret liikkuvat aivan liian vähän. Se aiheuttaa jo nyt vakavan uhkan kansanterveydelle ja sitä myötä kansantaloudelle.

”Tapahtuma saa vuodesta toiseen kouluilta loistavaa palautetta. Opettajat saavat päivästä uusia virikkeitä opetukseensa ja lapset osallistuvat innolla ammattimaisesti ohjattuun liikunta- ja ravitsemusopetukseen, Suomen Urheiluliitossa Elovena-voimapäivistä vastaava aluepäällikkö Ilpo Koponen kertoo.

Koposen mukaan koulun piha on lapsen elämässä keskeinen paikka, josta saa riittävästi monipuolisia ja liikuntaan innostavia virikkeitä. Hän iloitsee Suomen Urheiluliiton monivuotisesta yhteistyötä Elovenan kanssa, sillä se mahdollistaa liikunnallisten iltapäivien toteuttamisen yhdessä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Niemenrannan koulun oppilaille tarjottiin liikunnallinen iltapäivä maanantaina. Kuvat: Hanna Uusitalo

Lue myös

Lue lisää aiheesta