Siirry suoraan sisältöön

Neulo lämpöä asunnottomille ja muille apua tarvitseville – lapasia ja sukkia kerätään kirjastoissa

19.10.2022

Oulun kaupunginkirjasto toimii keräyspisteenä valtakunnallisessa Lahjoita lämpöä -keräyksessä, jossa haastetaan neulomaan asunnottomille ja muille apua tarvitseville lapasia ja sukkia.

Kampanjan merkeissä voi neuloa vapaalla tyylillä lapasia tai sukkia. Tuotteita toivotaan eri kokoisille käsille ja jaloille, mutta tarvetta on erityisesti isoille lapasille.

Voit neuloa yhdet tai useita pareja lapasia ja sukkia ja tuoda ne mihin tahansa Oulun kaupungin lähikirjastoon, jotka toimivat tänäkin vuonna valtakunnallisen kampanjan keräyspisteinä. Keräykseen voidaan ottaa vastaan vain uusia, käyttämättömiä tuotteita. Keräys päättyy 30. marraskuuta 2022.

Keräys toteutetaan yhteistyössä Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n ja A-klinikkasäätiön kanssa. Valtakunnallisesti kerätyt tuotteet jaetaan EHYT ry:n ja A-klinikkasäätiön eri toimipisteiden ja yhteistyökumppaneiden kautta tarvitseville ympäri Suomen.

Viime vuonna kampanja keräsi lahjoituksia lähes 10 000 villasukkaparin ja tuhansien lapasten verran.

”Meitä suomalaisia kannustetaan laskemaan kotimme lämpötilaa muutamalla asteella energian säästämiseksi. Vaikka muutos on pieni ja tarpeellinen, niin jokainen meistä voi miettiä miltä tuntuisi elää pakkasen armoilla tuolla kaduilla. Kaikki lahjoitukset tulevat siis todella tarpeeseen ja ne otetaan suurella ilolla – jopa kyynelsilmin vastaan”, kommentoi A-klinikkasäätiön kohtaavan työn päällikkö Annuska Dal Maso, kun keräys käynnistettiin syyskuussa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ilmojen kylmetessä moni käsi- ja jalkapari kaipaa kipeästi lisälämpöä. Kuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta