Siirry suoraan sisältöön

Nettiseminaarilla huomio ikäihmisten asemaan

9.8.2020

Oulun hiippakunta, seurakunnat, aluehallintovirasto, yliopisto, Caritas sekä Oulun kaupunki järjestävät yhdessä Eloisa ikääntyminen -seminaarin syyskuun 24. päivänä. Seminaari on nähtävissä www.virtuaalikirkko.fi -osoitteessa.

Kyseessä on kaikille avoin ja ilmainen nettiseminaari, joka lähetetään Isokatu 17:n kokoustiloista.

”Tapahtuma oli tarkoitus järjestää avoimena, noin 200 ihmisen tapahtumana, mutta kuten moni muu tapahtuma, jouduimme muuttamaan suunnitelmia”, kertoo vanhustyön pastori Markku Palosaari Oulun seurakuntayhtymästä.

Seminaari on jatkoa syksyllä 2019 järjestetylle Älkää unohtako toisianne -seminaaripäivälle, jolle toivottiin lisätapahtumia.

”Toivomme, että saamme netin ääreen paljon ikääntyneitä ihmisiä ja heidän kanssaan toimivian perheen jäseniä, hoitajia ja muita työntekijöitä kuten, lääketieteen ja hoitoalan opiskelijoita ja opettajia, päättäjiä sekä kaupungin että seurakuntien valtuustoissa ja muissa toimielimissä”, luettelee Palosaari.

Keskustelua kaivataan

Kyseiselle seminaarille on ollut siis tilausta jo pitkään.

”Jo edellisen seminaarin jälkeen saimme paljon palautetta. Ikä-ihmisten asioista on rohjettava keskustella kaikilla foorumeilla, varsinkin nyt tämän koronan myllertäessä kaikkea elämää. Tämän tilaisuuden suunnittelun alkaessa mistään koronasta ei kyllä mitään tiedetty”, hän lisää.

Oulun kaupunki on myös vahvasti mukana seminaarissa. Kaupungin uusi vanhustyön johtaja, Mervi Koski, on yksi seminaarin pääesiintyjistä.

”Kaupungin vanhustyön kanssa on mietitty mitä koko kaupunkia koskevia ja tulevaisuudessa vaikuttava asioita on nyt käsittelyssä. Sellaiseksi valikoitui välittömästi piakkoin valmistuva ikääntymispoliittinen ohjelma, joka tulee valtuuston käsittelyyn. Ehkä tämäkin aihe tulee käsitellyksi seminaarissa”, Palosaari mainitsee.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Eloisa ikääntyminen -seminaari on jatkoa viime vuonna pidetylle tapahtumalle. Nyt keskustellaan nettilähetyksen turvin.

Lue myös

Lue lisää aiheesta