Siirry suoraan sisältöön

Neljännen koronarokotteen kohderyhmä laajenee elokuun puolivälissä

11.8.2022

Oulun kaupunki laajentaa neljännen koronarokotteen kohderyhmää maanantaista 15. elokuuta alkaen. Neljännen koronarokoteannoksen saavat jatkossa lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat 18 vuotta täyttäneet oululaiset. Lisäksi neljännen koronarokotuksen saavat kaikki 60 vuotta täyttäneet Oulun kaupungin asukkaat.

Rokotettavan kannattaa varmistaa ennakkoon kuuluuko hän riskiryhmään, jolla on muita suurempi alttius sairastua vaikeaan tai vakavaan koronavirustautiin.

Ilman ajanvarausta järjestettävät walk in-rokotukset ovat jääneet toistaiseksi tauolle, joten rokotusaika on aina varattava ennakkoon. 60 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan verkon kautta.

Puhelinruuhkien välttämiseksi nettiajanvarausta suositellaan kaikille, joille se on mahdollista. Puhelimitse ajan voi varata soittamalla numeroon: p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Rokotuspäiviä tulossa

Rokotukseen voi tulla ajanvarauksella myös Limingantullin rokotuspisteelle osoitteeseen Nuottasaarentie 5. Rokotuspiste on avoinna maanantaista tiistaihin kello 8.30–15.30, keskiviikosta torstaihin kello 8.30–17.30 ja perjantaisin kello 8.30–15.30.

Lisäksi järjestetään alueellisia rokotuspäiviä ajanvarauksella muun muassa Tuiran ja Haukiputaan hyvinvointikeskuksissa sekä Kiimingin senioritalossa. Rokotuspaikkojen ajantasaiset tiedot löytyvät Oulun kaupungin verkkosivuilta.

Kaikki eivät tarvitse rokotetta

Neljännen tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut kolme kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta. Kolme koronarokotetta saanut henkilö, joka on sairastanut koronataudin, ei tarvitse neljättä koronarokotetta.

Neljänsiä koronarokotuksia on Oulussa tarjottu jo aiemmin kaikille aiemmin 50–69-vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville, 70 vuotta täyttäneille, iäkkäille jotka ovat järjestetyssä kotihoidossa tai omaishoidossa, voimakkaasti immuunipuutteisille sekä 65 vuotta täyttäneille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää kotona itsenäisesti.

Lisätietoa Oulun kaupungin koronasivustolta: www.ouka.fi/koronarokotukset.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Neljännen koronarokoteannoksen saavat jatkossa lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat 18 vuotta täyttäneet oululaiset. Kuva: arkisto/Oulun kaupunki

Lue myös

Lue lisää aiheesta