Siirry suoraan sisältöön

Neljänsiä koronarokoteannoksia aletaan keskiviikkona antaa 70–79-vuotiaille riskiryhmäläisille Oulussa

7.6.2022

Neljänsiä koronarokoteannoksia saavien ryhmä laajenee. 70–79-vuotiaiden riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien on mahdollista saada Oulussa neljäs rokoteannos keskiviikosta 8. kesäkuuta lähtien.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljättä koronarokoteannosta 70–79-vuotiaille 1. ja 2. riskiryhmään kuuluville. Heitä ovat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat.

Neljännen rokotteen saamisen edellytyksenä on, että kolmannesta annoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut kolme kuukautta sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokotetta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta keskiviikosta perjantaihin kello 8.30–15.30 tai varaamalla ajan puhelimitse numerosta 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15. Limingantullin rokotuspiste sijaitsee osoitteessa Nuottasaarentie 5.  Ilman ajanvarausta toimivaan rokotukseen tulevien kannattaa varautua jonoihin rokotuspaikalla.  

Aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on tarjottu Oulussa 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä.

19. toukokuuta alkaen neljänsiä rokotuksia on annettu myös tänä vuonna vähintään 65 vuotta täyttäville, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää kotona itsenäisesti. 

Hoivakodeissa asuvat henkilöt saavat rokotukset asuinpaikassaan ja kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon toimesta. Koti-, omais- ja vammaishoidon asiakkaista neljännen rokotteen saavat kaikki 65 vuotta täyttäneet. 

Neljänsien annosten kohderyhmän laajentaminen perustuu THL:n 2. kesäkuuta julkaisemaan suositukseen.

THL:n tutkimustiedon mukaan sairaalahoitoa edellyttävän taudin riski on 70–79-vuotiailla koronavirukseen sairastuneilla riskiryhmäläisillä hieman suurempi kuin yli 80-vuotiailla, joilla ei ole vastaavia sairauksia. 

Aiheesta lisää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla. Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Neljättä koronarokotusta suositellaan nyt 70–79-vuotiaille 1. ja 2. riskiryhmään kuuluville, kuten vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastaville. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta