Siirry suoraan sisältöön

Neljännen koronarokotteen saa ilman ajanvarausta Limingantullissa sekä Haukiputaan ja Tuiran rokotuspäivissä

25.5.2022

Oulun kaupunki tarjoaa neljännen koronarokotteen ilman ajanvarausta oululaisille, jotka täyttävät tänä vuonna vähintään 65 vuotta ja joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, etteivät he pärjää kotona itsenäisesti.

Hoivakodeissa asuvat henkilöt saavat rokotukset asuinpaikassaan ja kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon toimesta. Koti-, omais- ja vammaishoidon asiakkaista neljännen rokotteen saavat kaikki 65 vuotta täyttäneet.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tarkentaa ohjeissaan, että avuntarpeen tulee liittyä hoivaan ja huolenpitoon. Sairaudet eivät vaikuta tarpeeseen rokottaa neljättä kertaa, ellei henkilöllä ole sairauksien lisäksi toimintakyvyn laskua.

Limingantullin rokotuspisteelle, Nuottasaarentie 5, voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki muut paitsi voimakkaasti immuunipuutteiset rokotettavat. Ajan voi halutessaan varata myös puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta puh. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Eri puolilla Oulua järjestetään lisäksi neljänteen koronarokotukseen tuleville tarkoitettuja rokotuspäiviä, joihin voi tulla ilman ajanvarausta tai varaamalla ajan ennakkoon puhelimitse. Seuraavat rokotuspäivät järjestetään Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa, Simppulantie 15 A3, tiistaina 24. toukokuuta kello 8.30–15.30 ja Tuiran hyvinvointikeskuksessa, Kangastie 16, 1. kerros, keskiviikkona 1. kesäkuuta ja torstaina 2. kesäkuuta kello 8.30–15.30.

Neljäs kun kolmannesta kolme kuukautta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee neljännen koronarokotuksen antamista iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet ja jotka eivät pärjää yksin kotona.

Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia. 

Ajantasainen tieto rokotusten aikataulusta löytyy koronarokotusten verkkosivulta. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hoivakodeissa asuvat henkilöt saavat rokotukset asuinpaikassaan ja kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon toimesta. Koti-, omais- ja vammaishoidon asiakkaista neljännen rokotteen saavat kaikki 65 vuotta täyttäneet.

Lue myös

Lue lisää aiheesta