Siirry suoraan sisältöön

Nallikarin Talvikylä valmiina avajaisiin – huvipuistossa viihdykettä helmikuun puolivälistä maaliskuun loppupuolelle

10.2.2022

Oulun Nallikarissa sijaitseva talvinen huvipuisto avataan 12. helmikuuta. Talvikylästä löytyvät tutut aktiviteetit, kuten pororekiajelu, telamönkijärekiajelu, tuubimäki, ponit ja mönkijät. Lisänä on myös pikkulasten SnowPark, Lumikaruselli ja Hoijakka-kelkka.

Talvikylä aloittaa jo 14. kauteensa ja on lunastanut paikkansa Oulun talvessa. Talvikylän kyläpäällikkö Kalle Komulainen on muotoillut lumesta erilaisia rakennelmia jo reilusti yli kymmenen vuotta. Lumirakentamiseen soveltuu sekä luonnonlumi että tykkilumi. Kummassakin on omat erityispiirteensä ja Talvikylässä käytetään molempia tilanteen mukaan.

”Tykkilumi on hyvä materiaali perusteille, kuten muureille ja tuubimäelle. Tykkilumi on tiheydeltään ja lujuudeltaan omaa luokkaansa. Se soveltuu massiivisten rakenteiden tekemiseen ja kestää pitempään kuin luonnonlumi”, kertoo Kalle Komulainen Talvikylästä.

Alue laajentunut entisestä

Talvikylä on Oulun Arktinen keskus, talvinen toimintaympäristö jäätyneen meren vieressä. Talvikylä alue on laajentunut aikaisemmista vuosista. Alueelle on tullut muutama kiinteä rakennelma ja alueen sisäänkäynti on siirtynyt lähemmäksi Holstinsalmentietä.

”Talvikylä palvelee oululaisia kävijöitä, mutta yhä enenevässä määrin myös kansainvälisiä vieraita, joita arktinen meri ja talvinen toiminta vetää puoleensa. Talvikylä on osana Nallikarin ranta-alueen kehittämissuunnitelmaa, jossa matkailukohdetta kehitetään ympärivuotisena virkistysalueena aktiviteetteineen. Ulkomaalaisia kävijöitä kiinnostaa etenkin lumirakentaminen, porot ja arktinen jäätynyt meri”, toteaa Komulainen.

Talvikylästä halutaan myös laajempi talvisten tapahtumien keskipiste. Yhteisöt, oppilaitokset sekä yritykset voivat järjestää talvitapahtumiansa Talvikylässä, joka toimii voi toimia erityisenä tukikohtana talviselle tekemiselle.

Nallikarin Talvikylän avajaiset 12. helmikuuta kello 11. Huvipuisto on avoinna 27. maaliskuuta saakka.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Talvikylän henkilökunta on valmiina vastaanottamaan huvipuistovieraat 12. helmikuuta kello 11 alkaen.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta