Siirry suoraan sisältöön

Nallikarin laajennettu Vauhtipuisto tarjoaa riemua kaikenikäisille – uutuuslaitteet odottavat kyytiläisiä

25.5.2023

Kesän suosittu vierailukohde, Vauhtipuisto, on oululaisille ja matkailijoille tuttu vuosikymmenien ajalta. Tästä kesästä alkaen puisto palvelee laajemmissa ja entistä ehommissa tiloissa Leiritiellä Nallikarissa. Puisto avataan lauantaina 27. toukokuuta ja se on avoinna päivittäin 6. elokuuta asti.

Nallikarin alue kehittyy ja sitä peruskorjataan laaja-alaisesti lähivuosien aikana. Myös Vauhtipuistossa on tehty mittavia rakennustöitä sijainnin vaihtuessa Nallikariin, aivan rannan tuntumaan.

Toimitusjohtaja Kalle Komulainen Vauhtipuisto Oy:stä iloitsee muutoksista, jotka mahdollistavat laajentamisen ja ympärivuotisen palveluiden kehittämisen tulevaisuudessa. Talvisin Komulaisen perheyritys toteuttaa Nallikarin Talvikylää.

”Sijainti on ehdottomasti parempi. On lomakeskus leirintäalueineen vieressä, ja jatkossa toivottavasti myös uusi Eden. Muutenkin matkailullisesti sijoitumme nyt oikeaan paikkaan”, toteaa Komulainen.

Kaksi uutuuslaitetta ja välinevuokrausta

Vauhtipuistossa on koettavaa kaikenikäisille ja monilla on suosikkilaitteensa. Tämän kesän uutuus, Taikakaruselli, on harvinaisempaa sorttia. Komulaisen mukaan sisätiloissa olevaa karusellia ei aivan kaikkialta löydy. Se kruunaa uuden paviljongin ja 50-paikkaisen Kahvila Karusellin tilat. 

Pienten hurjapäiden iloksi on saapunut myös toinen odotettu laiteuutuus.

”Viime kesän uutuuslaitteet Hurja Hyrrä ja taivaalle kurkottava Tähtitorni saavat kaverikseen hurjan Herra Lohikäärmeen. Näin ollen Mato Mainion lisäksi puistoon on tullut myös toinen vuoristorata”, kertoo Vauhtipuiston tirehtööri Komulainen.

Tulevana kesänä huvipuistotoiminnan rinnalla on myös pyörien ja avokanoottien vuokrausta. Vuokrattavia Jopoja on reilut kolmekymmentä ja kanootteja kymmenen. Vuokraus tapahtuu Vauhtipuistosta. 

Kaupunkijunalla karuselliin

Vauhtipuiston kaupunkijuna Kompiainen saavutti suuren suosion viime kesänä ja myös Oulun perinteinen Potnapekka palasi liikennöimään keskustan ja Nallikarin välillä. Kyyditykset jatkuvat hyväksi havaitulla tavalla myös tänä kesänä.

”Huvipuistoseikkailun voi aloittaa jo keskustasta ja reissu huipentuu Vauhtipuistoon. Lisäksi junalla pääsee näppärästi Nallikarin rantaan uimareissulle", sanoo Komulainen.

"Avajaispäivän kunniaksi tarjoamme lauantaina 27. toukokuuta ilmaiset kyyditykset Potnapekalla keskustan ja Vauhtipuiston välillä. Säännöllisempi junailu aloitetaan sitten juhannuksen jälkeen 26. kesäkuuta ja kyyditykset jatkuvat aina 6. elokuuta saakka”, hän lisää.

Lisätietoa löydät Vauhtipuiston sivuilta.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lasten kestosuosikki Mato Mainio saa kaverikseen toisen vuoristoradan nimeltään Herra Lohikäärme. Kuva: Vauhtipuisto

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta