Siirry suoraan sisältöön

Myös tämän vuoden kisat peruuntuivat - Ilmakitaransoiton herruudesta kisataan vasta vuonna 2022

4.5.2021

Ilmakitaransoiton MM-kisat Oulussa joudutaan siirtämään toistamiseen korona-pandemian takia. Syynä ovat kansalliset mestaruuskisat eri puolilla maailmaa, joita ei ole voitu ajoissa järjestää vaihtelevien epidemiatilanteiden takia.

Vuosittain elokuussa järjestettävä Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali siirtyy ensi vuoteen.

”Maailmanlaajuisen koronavirustilanteen vuoksi kansallisia osakilpailuita ei ole pystytty järjestämään ja siten kansallisia mestareita ei ole päästy valitsemaan”, ilmoitetaan ilmakitaraorganisaatiosta.

Airnest Productionsin tuottaja Hanna Ikonen kertoo, että ilmakitaransoitosta päästään kuitenkin nauttimaan elokuussa Oulussa. Suunnittelu on käynnissä ja sisällöistä tiedotetaan myöhemmin.

Viralliseen Air Guitar World Championships AGWC-osakilpailuverkostoon kuuluu 14 maata lähes kaikilta mantereilta.  Näissä maissa kisataan ensi kansalliset mestaruudet ja karsinnan voittajat pääsevät osallistumaan Ouluun MM-taistoon.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuvassa viimeisin maailmanmestari vuodelta 2019, yhdysvaltalainen Rob ”The Marquis” Messel. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta