Siirry suoraan sisältöön

Myös Oulun kaupunki reagoi koronavirukseen, koulut ja kirjastot suljetaan

17.3.2020

Myös Oulun kaupunki valmistautuu koronaviruksen hoitoon ja ehkäisyyn.

Suomessa noudatetaan valmiuslakia huomisesta keskiviikosta, 18. maaliskuuta 2020, lähtien. Koulut, kirjastot ja kaikki yleiset kunnalliset liikunta- ja kulttuurilaitokset suljetaan.

Lue päivitettyä tietoa ouka.fi/korona.

Tilanne 13. maaliskuuta:
Kaupungin johtoryhmä kokoontui tänään perjantaina ja päätti, että kaikki kaupungin järjestämät tapahtumat, vieraanvaraisuudet ja tilaisuudet, jotka eivät ole välttämättömiä, perutaan toukokuun loppuun asti.

Koulut ja kirjastot ovat auki normaalisti ja niiden osalta huomioidaan tartuntatautilain mahdolliset rajoitukset. Kirjastot ovat peruneet kevään tapahtumat toukokuun loppuun saakka.

Kaupungin toimielinten kokoukset pidetään ja selvitetään etäkokousmahdollisuudet. Valtuuston kokous 30. maaliskuuta pidetään, mutta se suljetaan yleisöltä, koska se on katsottavissa suorana nettilähetyksenä.

Seminaarit ja koulutustilaisuudet järjestetään etäyhteyksillä tai perutaan, jos ne eivät ole välttämättömiä.

Oulun kaupunki on perustanut koronavirustilannetta varten tilannekuvaryhmän, joka toimii alustavasti toukokuun loppuun saakka. Tilannekuvaryhmä muodostuu kaupungin eri toimialojen keskeisistä asiantuntijoista ja se tuottaa tietoa kaupungin johtamisen tueksi.

Edellä mainituilla keinoilla Oulun kaupunki pyrkii turvaamaan sen, että asukkaiden ja etenkin riskiryhmien sairastumisriski pysyy mahdollisimman pienenä.

Tartuntojen määrä pysynyt maltillisena

Torstaina 12. maaliskuuta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin 17 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat on todettu samasta Itävallassa epidemia-alueella vierailleesta seurueesta.

Kaikki potilaat ovat hyväkuntoisia ja hyvin lieväoireisia, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan.

"He ovat olleet kotona karanteenissa näytteenotosta lähtien. Parhaillaan selvitetään mahdollisia altistuneita."

Kaikkiaan sairaanhoitopiirin alueella on 19 tartuntaa tällä hetkellä.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden johtoryhmä ja turvallisuusjohtamisen tiimi ovat antaneet ensimmäisiä suosituksia koululaisiin ja opiskelijoihin liittyviin asioihin.

Oppilaiden ja opiskelijoiden ulkomaille kohdistuvat matkat, leirikoulut, tutustumismatkat ja esimerkiksi Erasmus-vaihdot, perutaan tältä keväältä lukuvuoden loppuun saakka.

Myöskään Oulun kaupungin kouluihin ja päiväkoteihin ei vastaanoteta ulkomailta tulevia ryhmiä.

Viranomaiset kuitenkin haluavat rauhoitella ja kehottavat seuraamaan tilannetta, koska epidemia-alueiden määrittely ja tilanne muuttuvat jatkuvasti.

Oulun kaupunki suosittelee työntekijöilleen myös etätöiden tekemistä esimiesten ohjeistuksilla, jos työtehtävät siihen soveltuvat.

Suomen hallitus on torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa suositellut, että kaikki yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet voidaan perua toukokuun loppuun saakka. Hallitus on arvioinut, että ensimmäisessä aallossa suomalaisista noin 35 prosenttia voi sairastua. Tartuntoja kaiken kaikkiaan Suomessa on tällä hetkellä noin 150.

Tästä linkistä pääset seuraamaan Oulun kaupungin koronatiedotteita ja ohjeita hoitoon.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Myös Oulun seudulla on todettu korona-tartuntoja. Viruksen levittämistä on syytä välttää.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta