Siirry suoraan sisältöön

Myös OSAO:n hakijamäärät nousussa - media-ala yhteishaun suosituin

13.4.2021

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaut päättyivät viime viikolla. OSAOon haki yhteishaussa 2329 ensisijaista hakijaa. Yhtä opiskelupaikkaa tavoitteli keskimäärin 1,29 ensisijaista hakijaa. Hakijamäärä nousi noin 200 hakijalla viime vuoteen verrattuna.

Kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi on ilahtunut hakijamäärän lisääntymisestä.

”OSAO säilytti vankan aseman yhteishaun suosituimpana isona ammattiopistona. Elokuussa aloittavilla opiskelijoilla on alkamassa työelämään ja jatko-opintoihin kulkeva polku.”

”Eräillä aloilla on edelleen opiskelupaikkoja; esimerkiksi ravintola-alan vetovoima jäi alhaiseksi. Korona-ajan jälkeen tälläkin alalla töitä riittää. Kevään ja kesän jatkuva haku täydentänee hyvin ryhmiä”, Paloniemi summaa.

Meneillään myös jatkuva haku

OSAOon valitaan yhteishaussa 1811 opiskelijaa. Osaan tutkinnoista järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe huhti-toukokuun aikana. Opiskelijavalinnan tulokset julkistetaan aikaisintaan 17. kesäkuuta. Koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 1. heinäkuuta.

Ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua ympäri vuoden jatkuvan haun kautta. Yhteishaku on peruskoulun päättöluokkalaisten ensisijainen hakuväylä.

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Koulutuskuntayhtymän konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAO toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla.

OSAO:n vetovoimaisimmat hakukohteet:

⁃ Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

⁃ Pintakäsittelyalan perustutkinto

⁃ Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

⁃ Taideteollisuusalan perustutkinto, sisustusala

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Media-ala ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto kiinnostavat nuoria. Kuva: OSAO/Jouni Ylisuutari

Lue myös

Lue lisää aiheesta