Siirry suoraan sisältöön

Musiikkia talvipäivän siniseen hetkeen

7.1.2021

Tammikuussa jatkuvat Talvipäivän sinisen hetken konserttisarjan lähetykset Tuiran kirkosta. Konsertit järjestetään sunnuntaisin suorana lähetyksenä Virtuaalikirkon kautta.

Talvipäivän sinisen hetken konserttisarjan seuraava konsertti on 10. tammikuuta nimellä Laulu ja sello soi. Mezzosopraano ja sellisti Seeli Toivio esittää talvipäivän sinisessä hetkessä kaunista J.S. Bachin sellomusiikkia sekä laulaa kotimaisia lauluja.

Konsertissa kuullaan muun muassa Toivo Kuulaa, Oskar Merikantoa ja Yrjö Kilpistä. Seeli Toivio on musiikin tohtori, ja hän on esiintynyt laajasti kotimaassa ja ulkomailla, muun muassa Japanissa, Euroopassa ja USA:ssa, jossa esimerkiksi New Yorkin Carnegie Hallissa kaksi kertaa. Konsertissa säestäjänä toimii Tuiran kanttori Raakel Pöyhtäri.

Barokista romantiikkaan

Kolmas konsertti järjestetään 17. tammikuuta nimellä Barokista Romantiikkaan. Konsertissa esiintyvät Oulunsalo Ensemble, johtaa Sinikka Ala-Leppilampi, Eeva Holappa, laulu ja viulu, Johanna Luokkanen, viulu ja Raakel Pöyhtäri, piano.

Konsertin ohjelma sisältää barokin ja romantiikan aikakauden musiikkia, muun muassa Bachin kaksoisviulukonserton, Bachin d-molli -pianokonserton ensimmäisen osan sekä Mendessohnin ja Corellin musiikkia.

Konserttisarjan päättää 24. tammikuuta baritoni Ronnie Karlsson ja pianisti Janne Oksanen konsertillaan Suomea soivat laulut. Duo Karlsson & Oksanen tutkivat konsertissaan suomalaisuutta. Konsertti esittelee kolme erilaista näkökulmaa suomalaisuuteen Kuulan, Merikannon ja Sibeliuksen laulujen kautta.

Luvassa on luontokuvaelmia ja rakkaustarinoita. Konsertissa kuullaan suomalaisten mestarisäveltäjien lied- ja pianomusiikkia. Ronnie Karsson on Sibelius-Akatemiasta valmistunut oopperalaulaja ja Janne Oksanen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut pianisti.

Konsertit kuultavissa sunnuntaisin osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi. kello 14 alkaen. 

Tuiran kirkosta lähetettävä konserttisarja esittää klassista musiikkia virtuaalikirkon kautta.

Lue myös