Siirry suoraan sisältöön

Museo- ja tiedekeskus Luupille aletaan etsiä uutta johtajaa

3.5.2023

Oulun museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen ilmoitti tiistaina irtisanoutuneensa virastaan, joten uudisrakennushankkeen käynnistymistä odottavalle Luupille aletaan etsiä uutta johtajaa.

Vuonna 2004 Tietomaan johtajaksi tullut ja kymmenen vuotta sitten museo- ja tiedekeskus Luupin johtajaksi nimitetty Jonna Tamminen irtisanoutui virastaan 2. toukokuuta.

"Työuraa Oulun kaupungin palveluksessa on vajaat 20 vuotta takana. Olen saanut olla monessa mukana ja olen oppinut paljon tehtävässäni sekä itsestäni että muista", Tamminen totesi Luupin tiedotteessa.

"Minun on hyvä aika väistyä ja antaa tilaa uudelle johtajalle, joka pääsee vielä vaikuttamaan rakennushankkeeseen ja osallistumaan myös  kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmiston suunnitteluun yhdessä Luupin hienon henkilöstön kanssa."

Luupin johtajan vaihdos tulee murrosvaiheessa, sillä museo- ja tiedekeskuksen uutta rakennusta aletaan pian rakentaa. Tamminen perusteleekin lähtöään muun muassa isllä, että viime vuoden tammikuussa tulleen investointipäätöksen jälkeen alkaa uusi aikakausi rakentamishankkeen myötä.

"Minun on hyvä aika väistyä ja antaa tilaa uudelle johtajalle, joka pääsee vielä vaikuttamaan rakennushankkeeseen ja osallistumaan myös  kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmiston suunnitteluun yhdessä Luupin hienon henkilöstön kanssa", Tamminen sanoo.

Tämän kevään eduskuntavaaleissa kokoomuksen ehdokkaana ollut Tamminen ei kerro vielä jatkosuunnitelmistaan, vaan aikoo pitää ensin pitkän kesäloman.

Uuden museo- ja tiedekeskuksen odotetaan olevan valmis kulttuuripääkaupunkivuonna 2026. Tietomaan käytössä olevaan suojeltuun päärakennukseen tehdään peruskorjaus ja tilamuutoksia. Peruskorjattavaan osaan liittyvä uudempi Tiedeteatteriosa suljetaan ensi heinäkuussa ja se puretaan. Laajempi uudisosa rakennetaan suojellun rakennuksen yhteyteen.

Uuteen rakennuskokonaisuuteen tulee sijoittumaan pääosa museo- ja tiedekeskusorganisaation henkilöstöstä sekä käyntikohteisiin kuuluvat Tietomaa ja Pohjois-Pohjanmaan museo.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Luupin johtaja Jonna Tamminen on irtisanoutunut. Kuva: Teija Soini / arkisto

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta