Siirry suoraan sisältöön

Muotoilukeskus Proto Pikisaaressa avaa ovensa – torstain avajaisissa juhlitaan myös yhdistyksen 35-vuotistaivalta

5.10.2022

Pikisaaren Vanhaan Villatehtaaseen avautuvan Proto ryn uuden muotoilukeskuksen toiminta käynnistyy kansainvälisesti tunnetun pukusuunnittelijan Pirjo Valisen näyttelyllä. Keskuksen ovet avataan yleisölle torstaina 6. lokakuuta.

Yleisölle avautuva Muotoilukeskus Proton koko Pohjois-Suomen muotoilun keskus. Sen tavoitteena on tehdä muotoilua tunnetuksi suurelle yleisölle sekä tarjota alan asiantuntijoille uusia näkökulmia.

”Tavoitteena on luoda keskuksesta kansainvälisesti tunnustettu muotoilun näyttämö ja vetovoimatekijä, jonka korkeatasoiset puitteet, sisällöt ja palvelut tarjoavat syyn tulla Ouluun”, toteaa Proto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Rauma.

Joulukuussa myymälä

Keskuksen näyttelytoiminnan avaa pukusuunnittelija Pirjo Valisen näyttely Alku ja loppu. Valtion näyttämötaidepalkinnolla palkittu Valinen aloitti Oulun kaupunginteatterin pukusuunnittelijana vuonna 1977. Näyttelyssä esillä olevat työt kattavat todella pitkän ajanjakson pukusuunnittelijan historiaa.

Pukusuunnittelija Pirjo Valinen valmistelee ripustusta. Hän nimittää luonnoksiaan työkaluiksi. Kuva: Hanna Rauma.

Näyttelytoiminnan lisäksi Muotoilukeskus Proto tulee järjestämään monenlaisia tapahtumia ja toimintaa. Keskuksen sisältöjä sekä tarjontaa kehitetään jatkuvasti.

”Joulukuussa muotoilukeskukseen on tarkoitus avata myymälä, josta voi ostaa muotoilua sekä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta”, kuvailee tulevia suunnitelmia muotoilukeskuksen tuottaja Niina Autio.

Proto eli Pohjois-Suomen Muotoilijat ry on 1987 perustettu pohjoissuomalaisten muotoilijoiden yhdistys. Sen toiminnan päärahoittajat ovat Oulun kaupunki sekä Taiteen edistämiskeskus.

Muotoilukeskus Proto avajaisia vietetään torstaina 6. lokakuuta kello 17.00 alkaen Pikisaaren Vanhalla Villatehtaalla. Keskuksen näyttelytoiminnan avaa pukusuunnittelija Pirjo Valisen näyttely Alku ja loppu.

Lisätietoja avajaisista tästä linkistä.

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pikisaaren Designtori 13:n kupeeseen avataan uusi muotoilukeskus Proto, johon aiotaan joulukuussa avata myös myymälä. Kuva: Sini Pirnes

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta