Siirry suoraan sisältöön

Mun Oulun tapahtumakalenteri täyttää vuoden ja juhlii menestystä

5.11.2021

Vuosi sitten Tierna-aikaan julkistettu kalenteri on täyttymässä tapahtumista. Loppuvuodesta testataan uudenlaista tapaa markkinoida tapahtumia niputtamalla niitä eri teemoihin. Yksittäisiä kävijöitä tapahtumakalenterissa on ollut lähes 100 000 ensimmäisen vuoden aikana.

Mun Oulun tapahtumakalenteriin on syötetty ensimmäisenä vuotenaan, pandemiatilanteesta huolimatta, 1350 tapahtumaa 140 eri toimijan voimin. Kalenteriin ovat löytäneet monenlaiset tapahtumat isoista festivaaleista, kaupunkilaisten järjestämiin korttelijuhliin ja katukirpputoreihin.

 Oulusta halutaan tehdä valtakunnallisesti tunnettu tapahtumakaupunki helpottamalla tapahtumaviestintää. Loppuvuoden aikana kokeillaan tapahtumien niputtamista eri teemojen alle. Ilmoittaessaan tapahtumansa sivustolle, tapahtumajärjestäjä voi valita hakevansa mukaan teeman markkinointiin. Aiemmin tällaiset kokoamiset on tehty sähköpostitse.

”Yhteen niputtamisen tavoitteena on tarjota selkeämpää tietoa asukkaille ja matkailijoille. Toisaalta haluamme kannustaa erikokoisia toimijoita toteuttamaan tapahtumiaan kyseisinä ajankohtina. Tarkoituksena on nostaa näitä kohokohtia aina tapahtumaa ennen niin tapahtumakalenterissa kuin Oulun kaupungin sosiaalisessa mediassa”, kertoo Riina Aikio Oulun kaupungin tapahtumayksiköstä.

Tierna-aikaa ja itsenäisyyspäivää

Loppuvuoden tapahtumateemoja ovat Tierna-aika, marraskuun 19. ja tammikuun 6. välissä, sekä itsenäisyyspäivä ja sen aatto, 5.–6. joulukuuta. Kyseisiin nostoihin pystyy hakemaan mukaan tapahtumakalenterin kautta. Moderaattorit hyväksyvät mukaan tapahtumat, jotka ovat teemaan sopivia. Tapahtumia voivat kalenteriin lisätä maksutta kaikki Oulussa tapahtumia järjestävät. Ohjeet löytyvät Mun Oulun tapahtumakalenterista, kohdassa Ohjeet tapahtumajärjestäjille munoulu.fi.

Kaikki tapahtumat kuten konsertit, teatteriesitykset ja urheilutapahtumat löytyvät Mun Oulun -tapahtumakalenterin osoitteessa: tapahtumat.munoulu.fi

Loppuvuoden kohokohtia:

  • 19.–21.11. Lumo-valofestivaali: yhdeksänvuotias valofestivaali tarjoaa yleisölleen useita valoteoksia eri taiteilijoiden ja yhteisöjen, sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.
  • 26.11. Joulukauden avaus: perjantaina Rotuaarin jouluvalot syttyvät. Tule katsomaan Napapiirin Joulupukkia ja muuta ohjelmaa koko perheen kanssa. Lauantaista sunnuntaihin Rotuaarin lavalla nähdään myös perinteinen Tiernapoikakilpailu.
  • 5.–6.12. Itsenäisyyspäivä ja sen aatto: Suomen itsenäisyyttä juhlistetaan monin tavoin. Voit osallistua tekemällä ohjelmaa, menemällä tapahtumiin, kahvittelemalla tai valaisemalla itsellesi tärkeän kohteen.
  • 31.12. Uuden vuoden juhla: uudistunutta uuden vuoden juhlaa vietetään tänä vuonna Rotuaarilla. Alkuillan ohjelmaa koko perheelle.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Mun Oulun tapahtumakalenterin ovat vuoden aikana löytäneet lähes 100 000 käyttäjää ja siellä on ollut esillä noin 1350 tapahtumaa, korona-ajasta huolimatta. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä

Lue myös

Lue lisää aiheesta