Siirry suoraan sisältöön

Mun Oulun lukijat vastasivat: toripolliisi jääköön paikoilleen

26.2.2020

Mun Oulu kysyi lukijoiltaan, pitäisikö Toripolliisi siirtää turvaan torin työmaalta, ja jos pitäisi, niin minne. Polliisi on lähes keskellä työmaata ja aidattuna. Aita suojelee patsasta torille rakennettavan hotellin työmaaliikenteeltä. Yksi kuorma-auto on jo törmännyt patsaaseen ja siihen on tullut vekki.

Lukijamme ovat jättäneet vahvat kannanottonsa. Kyselyyn vastasi 389 kansalaista. Heistä 72 prosenttia oli sitä mieltä, että Toripolliisia ei pitäisi siirtää minnekään.

Paikkakunnan vaihtoakin ehdotettiin

Mutta minne patsas olisi siirretty, jos siirtokohtalo tulisi?

Kirjaston ja teatterin edustaa ehdotettiin useassa vastauksessa. Myös Rajakylää ja Valkeaa ympäristöineen tarjottiin sijoituspaikoiksi. Lukijat olisivat nähneet Toripolliisin myös Merikoskessa tai Oulujoessa.

Rotuaari tuotiin esiin useassa vastauksessa. Patsaan nähtiin soveltuvan myös tarkkailemaan kaupungin puistojen elämää.

Paikkakunnan vaihtokin olisi saattanut olla edessä: Raahea, Kemiä ja Kempelettä ehdotettiin Toripolliisin uusiksi kotipaikoiksi.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Toripolliiisi aitojen keskellä.
Toripolliisi on aidattuna. Yksi kuorma-auto on jo törmännyt patsaaseen ja siihen on tullut vekki. Kuva: Sirpa Tarkkinen.

Lue myös

Lue lisää aiheesta