Siirry suoraan sisältöön

Mun Oulu -gallup: Mitä Ainolan museorakennukselle pitäisi tehdä? – Moni säilyttäisi museorakennuksen käytön entisellään

10.2.2022

Mun Oulu kysyi Ainolanpuiston kävijöiltä gallupissa, mitä museorakennukselle pitäisi tehdä. Enemmistö haluaisi museorakennuksen pysyvän nykyisessä käytössä. Harvat vierailivat museossa usein.

Pohjois-Pohjanmaan museorakennuksen huutokauppa päättyi viime vuoden marraskuun lopussa. Huutokaupan suurin tarjous tuli Cor Group Oy:ltä, joka tuottaa erilaisia terveys- sekä hyvinvointipalveluita. Kauppaa ei ole kuitenkaan vielä lyöty lukkoon, vaan kaupunginhallitus tekee päätöksen asiasta vasta, kun kaupunginhallitus hyväksyy Luupin hankeselvityksen.

Museorakennus Ainolan myyminen on aiheuttanut paljon keskustelua varsinkin lähestyvän kulttuuripääkaupunkihankkeen vuoksi. Uusia tiloja on suunniteltu Tietomaan yhteyteen, vain vähän matkan päähän Ainolanpuistosta.

Leena Ruikka

”Mitäpä siinä. Ainola pitäisi säilyttää ennallaan.”
”Lähdimme porukalla kiireesti käymään museossa, kun saimme tietää myymisestä.”

Tero Norman ja Tiia Hulkko

”Kulttuuripalveluita, eipä siinä oikein mitään muutakaan voi sijoittaa”, Tero Norman vastaa.
”Ravintolatoiminta sopisi kyllä miljööseen, on Tiia Hulkon mielipide.
”Kerran on tullut käytyä, kun tuli ilmoitus museon myymisestä”, kummatkin kertovat.

Maikki Filppula

”Minusta museo pitäisi säilyttää ennallaan, mutta voisihan sinne vanhustentalon laittaa, kun meitähän on kohta paljon Suomessa.”
”En useasti vieraile museossa. Muutamissa tapahtumissa olen käynyt.”

Marjatta Kakko

”Jonkinlainen yleinen tila sen pitäisi olla. Ei myydä kannata, korkeintaan uutta maalia pintaan. Nykyinen museorakennus muistuttaa minua nyt Unkarissa näkemistäni neuvostorakennuksista.”
”Käyn useasti eri museossa ja eri näyttelyissä.”

 

Oululaiset kaupunkilaiset haluaisivat mielellään säilyttää Ainolan rakennuksen ja Pohjois-Pohjanmaan museon sellaisenaan nykyisessä käytössään. Kuvat: Petri Uusitalo

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta