Siirry suoraan sisältöön

Muista hyvinvointisi! -kiertue tulee Oulun seudulle jälleen

20.8.2021

Maakunnallinen Muista hyvinvointisi! -kiertue jalkautuu ympäri Pohjois-Pohjanmaata 23. elokuuta ja 3. syyskuuta välisenä aikana. Kiertueen tavoitteena on kannustaa kaiken ikäisiä terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan pariin.

Kiertueen kohderyhmänä ovat kaikki omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneet.  Osallistujat pääsevät muun muassa tekemään maksuttomia terveysmittauksia ja kuulemaan, miten arkeen voi helposti lisätä hyvinvointia sekä aivo- ja sydänterveyttä edistäviä asioita. Oulussa kiertue pysähtyy Haukiputaalla, Kiimingissä, Ylikiimingissä, Yli-Iissä ja Oulunsalossa.

”Tietoa ja toimintaa löytyy kaiken ikäisille. Yli 65-vuotiaille on esimerkiksi tarjolla toiminnallinen Kunnon Mummola -mittauspiste, jossa on mahdollista testata omaa tasapainoa ja lihasvoimaa monipuolisin testein sekä saada niistä henkilökohtaista palautetta ja vinkkejä asiantuntijoilta”, kertoo Heidi Similä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:stä.

Tuloksia puristukseen ja kosteuteen

Kiertuetapahtumissa on mahdollista tehdä esimerkiksi InBody- ja puristusvoimatesti ja osalla paikkakunnista on tarjolla myös ihon kosteusmittaus ja Polarin leposyketesti. Mukana on viime vuoden tapaan myös Oulun Seudun Muistiyhdistyksen aivoterveysonnenpyörä.

Tapahtumissa on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa itseä askarruttavista asioista esimerkiksi muistipulmiin tai omaishoitajuuteen liittyen sekä saada tietoa elintapamuutoksesta ja tuesta, jota siihen on tarjolla.  

Kiertueen toteuttavat yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry, Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi ja Oulun Seudun Muistiyhdistys ry, Oulun seudun omaishoitajat ry, Pohjois-Pohjanmaan sydänpiiri, Vertaistervarit -hanke, Yhdistyksistä hyvinvointia -hanke sekä joukko paikallisia yhdistyksiä.  

Kiertueen tapahtumat järjestetään sään salliessa pääasiassa ulkotiloissa ja koronaturvallisesti. Tapahtumiin voi osallistua vain täysin terveenä ja järjestäjät suosittelevat maskin käyttöä.

Muista hyvinvointisi! -kiertueen aikataulu Oulun seudulla:

Viikko 34, 23.-27. elokuuta

Ii, ma 23.8. klo 11-14, Iisi-areena (Kisatie 2B)
Haukipudas, ma 23.8. klo 16-19, Jatuli (Jokelantie 20)
Tyrnävä, ti 24.8. klo 10-12, kirjasto (Meijerikatu 3)
Muhos, ti 24.8. klo 15-17, Kulttuurikeskus Koivu ja Tähti (Muhostie 2)
Kiiminki, to 26.8. klo 17-19, kirjasto (Kirjastokuja 1)

Viikko 35, 30. elokuuta -3. syyskuuta

Hailuoto ma 30.8. klo 11-13, kunnanvirasto (Luovontie 176)
Lumijoki, ti 31.8. klo 14-16, kirjasto (Toripolku 3)
Liminka, ti 31.8. klo 17-19, Lakeustalo (Tupoksentie 10)
Ylikiiminki, ke 1.9. klo 11-13, Asukastupa (Harjutie 18)
Yli-Ii, ke 1.9. klo 15-17, entinen Kunnanvirasto (Ukkoherrankuja 10)
Oulunsalo, pe 3.9. klo 10-12, kirjasto (Karhuojantie 2)
Kempele, pe 3.9. klo 14-17, Asukastupa (Honkasentie 11)

Lisätietoa tästä linkistä

-

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kiertue on aikaisemminkin pysähtynyt muun muassa Kiimingissä. Nyt sinne saavutaan 26. elokuuta. Kuva: Heidi Similä

Lue myös

Lue lisää aiheesta