Siirry suoraan sisältöön

Muinaistulien Yötä vietetään jälleen Kierikin Kivikauden kylässä

16.8.2021

Kierikkikeskuksen kivikauden kylän kivikautisiin taloennallistuksiin keräännytään taas muinaistulien loisteeseen. Suursuosion saaneet yöpymiset järjestettiin edellisen kerran toissa vuonna.

Muinaistulien yö kokoaa yhteen retkeilyhenkisiä ihmisiä viettämään tunnelmallisen syyskesän yönseudun Kierikissä. Koko perheelle sopiva ulkoyöpyminen on helppo, ohjattu ja ohjelmallinen kokemus kivikauden miljöössä. 

Kivikauden kylän asumusten lavereilta ja lattiapaikoilta löytyy nukkumatilaa yhteensä viidellekymmenelle hengelle, ja ulkona kylässä saa yöpyä omassa teltassa. Tänä vuonna tapahtuman huipentaa tanssiesitys Kalliosta lihaksi, jonka esittävät illan hämärtyessä tanssijat Arttu Peltoniemi ja Satu Rinnetmäki sekä muusikko-shamaani Keke Lammassaari. Tummaa yötä valaisemaan kylän hiekkarannalle sytytetään myös suuri kokko, Kierikin muinaistuli.

Tapahtuman aluksi nahkapukuiset yövyttäjäoppaat johdattavat osallistujat kivikauden kylään. Kylässä oppaat opettavat perusteet kiviesineiden valmistamiseen, jousella ampumiseen ja ruuhen käyttöön. He ovat paikalla koko yöpymisen ajan, vastaavat mielellään kysymyksiin kivikaudesta ja huolehtivat asumusten nuotioista yön aikana.

Nukkuminen makuupusseissa

Alle 15-vuotiaat pääsevät osallistumaan Muinaistulien yöhön vähintään 15 vuotta täyttäneen seurassa, ja tapahtuma sopii lapsiperheille, senioreille tai vaikkapa partiolaisryhmille. Yöpymisen hinta sisältää myös Kierikkikeskuksen arkeologisen näyttelyn sisäänpääsymaksun lauantain 21.8. aukioloaikoina klo 10-16. Nukkuminen tapahtuu osallistujien omissa makuupusseissa, tarvittaessa makuupussin voi vuokratakin.

Kivikauden kylän huoltorakennuksella ovat yöpymisen aikana käytettävissä yleisö-WC:t ja saatavilla on puhdasta vettä. Kylässä on ruoanlaittomahdollisuus avotulella ja yöpyjien omilla retkikeittimillä. Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollisuus varata lisäpalveluna myös hotelli KierikinHovin valmistama maistuva illallinen, joka nautitaan kivikautistyylisistä keramiikka-astioista. Samalla voi tilata Kierikin ravintolassa sunnuntaiaamuna tarjottavan aamiaisen.

Kierikkikeskus toteuttaa yöpymisen yhteistyössä tukiyhdistys Kierikki ry:n kanssa.

Tapahtuma alkaa 21.8. kello 16 Kierikin päärakennuksen auditoriossa ja päättyy 22.8. klo 10. Tilaisuudessa noudatetaan vallitsevia koronaohjeita. Yöpyminen aikuisilta 35€ ja alle 12-vuotiailta lapsilta 20€.

Tanssija Arttu Peltoniemen ensiesitys nähtiin Muinaistulien Yössä toissa vuonna ja tänä vuonna se on mahdollista kokea uudelleen. Kuva: arkisto / Carita Forsman

Lue myös

Lue lisää aiheesta