Siirry suoraan sisältöön

Morning Rave herättelee päivään lempeän riehakkaasti

20.10.2020

Pikisaaressa, TaikaBox ry:n studiolla aloitetaan jokainen arkiaamu tanssimalla. Koreografi ja tanssija Tanja Råman sekä videotaiteilija John Collingswood ovat luoneet konseptin, jossa vapaa ja luova tanssitunti yhdistyy interaktiivisiin visualisointeihin. Kokemus on innostava ja ilahduttava – klubitunnelmiin päästäkseen ei tarvitsekaan valvoa pikkutunneille, vaan tanssimisen riemua voi kokea myös pienellä porukalla heti aamutuimaan.

Morning Raveja on järjestetty Pikisaaressa elokuun puolesta välistä saakka. Ne ovat kaikille avoimia, ja mukaan pääsee vitosen pääsymaksulla. Aiempaa tanssitaustaa tai osaamista ei tunneilla tarvita.

”Tämä lähti siitä, että meillä on nyt TaikaBoxilla ensimmäistä kertaa oma tila. Ollaan tehty digitaalisia tanssityöpajoja aiemmin lasten ja nuorten kanssa festivaaleilla. Ne ovat osoittautuneet hitiksi, joka antaa ihmisille paljon positiivisuutta ja hyvinvointia”, kertoo Tanja Råman Morning Raven synnystä.

”Yleensäkin aamulla liikkuminen piristää. Tämä myös purkaa kehosta stressiä ja antaa hyvää vireyttä. Silloin on helpompi kohdata päivän haasteitakin ”, kertoo Råman.

Morning Raven kyltti Pikisaarentie 13:n pihalla.

Tanssimaan saapunut kuvataiteilija Riikka Kontio vahvistaa näkemyksen.

”Minusta tämä on ollut ihana juttu. Kun tanssii aamulla, niin on koko päivän läsnä kehossaan”, hän kuvailee.

”Tässä iässä ei myöskään enää jaksa kukkua kauheasti yöelämässä ja diskoissa. On hienoa, että tänne saa tulla aamusta, kun on vielä energiaa. Ja vaikka kroppa ei kestä enää juoksemista, se kestää kuitenkin vielä tanssia. Tämä on minun aamulenkkini.”, kertoo Kontio.

”Täällä pääsee välillä fiilikseen, että on mieli irti kehosta, tukka päästä ja jalat maasta”, hän nauraa.

Tanssija Morning Raveissa.

Koronatilanteen vuoksi studioon otetaan kerrallaan korkeintaan kymmenen tanssijaa. Råmanin mukaan se ei haittaa, sillä tämän tyyppinen tekeminen sopii muutenkin paremmin pienemmälle joukkiolle kerrallaan.

Kaikilla tanssimaan saapuneilla on myös maskit päässään, sillä maskeja Morning Raveissa on pidetty jo syksyn alusta asti.

”Näin niihin ei ole tarvinnut erikseen alkaa totuttelemaan”, kertoo Tanja Råman. ”Käsidesiä löytyy myös, ja paikan päältä voi ostaa Tuuman ja tikin kangasmaskeja”, hän lisää.

Energisoivaa musiikkia ja mielikuvitusta kutkuttelevia visualisointeja

Tärkeä rooli aamureiveissä on tietysti musiikilla, joka soljuu biisistä toiseen tyylikkäästi miksattuna. Musiikit soittaa vinyyliltä John Collingswood, joka taitaa dj:nä toimimisen kolmen vuosikymmenen kokemuksella. Valikoimista löytyy muun muassa elektronista musiikkia, soulia, funkia ja reggaeta.

”John tekee reiveissä matkan meidän kanssa. Hän kuuntelee tilannetta, ihmisten tunnelmia ja valitsee musiikin sen mukaan”, kertoo Råman.

LP-levyjä TaikaBoxin studiolla.

Råman ja Collingswood ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2005 saakka. Matkalle on mahtunut monipuolisesti installaatioita, elokuvia sekä muuta taiteellista työskentelyä kansainvälisissä ympyröissä.

Pariskunta muutti Iso-Britanniasta Suomeen viisi vuotta sitten.

”Vanhempani asuvat Haapavedellä. Mutta kotipaikaksemme valikoitui Oulu myös siksi, että tämä on teknologiakaupunki. Ja kun mehän yhdistämme tanssia ja teknologiaa, niin se on erinomainen juttu”, tiivistää Råman.

Monet saattavat muistaa TaikaBoxin myös viime kesän Warjakka-projektista. Seuraavaksi työn alla on Barentsin alueella toteutettava OUT OF URGENCY, jota tehdään yhteistyössä suomalaisin, venäläisin, ruotsalaisin ja norjalaisin voimin. Tulossa on esitys, joka esitetään yhtä aikaa neljässä maassa ja neljälle yleisölle, hyödyntäen jälleen luovasti myös teknologiaa.

 

Loppurentoutus viimeistelee Morning Raven.

Morning Rave

https://taikabox.com/morning-rave/

  • MORNING RAVE is a dance and digital art project aimed at freeing and accepting yourself
  • MORNING RAVE is a creative and healthy way to start each day and re-imagine yourself.
  • You can do it on your way to the office or studies, with friends, children or alone.
  • There is no wrong age, occupation or movement – you deserve a good morning and life.
  • The workshop includes breathing and dancing techniques that let you enjoy your day, body and self-image. The session starts at 9 AM at the TaikaBox Studio in Pikisaari and lasts 45 minutes. You choose your own schedule and put as much effort as comfortable.
  • MORNING RAVE sessions take place each weekday morning until Friday 27th November. Each session costs 5€ per person, which can be paid in advance or by cash/card on the door. Masks are compulsory.

The TaikaBox Studio is based in Pikisaarentie 13 C 1, Oulu

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tanssijoita TaikaBoxin studiolla.
Interaktiiviset visualisaatiot elävät tanssijoiden mukana TaikaBoxin Morning Ravessa. Kuvat: Minna Mäki-Heikkilä

Lue myös

Lue lisää aiheesta