Siirry suoraan sisältöön

Moottorisaha soi ja pölkky muovautuu Kierikin sahataidekurssilla

14.6.2022

Parhaillaan tällä hetkellä on Kierikin kivikauden kylässä meneillään jo viides Moottorisahataidekurssi. Itseoikeutettuna opettajana on jälleen taiteilija Kari Tykkyläinen. Yleisö voi mennä paikanpäälle katsomaan.

Kurssin opettaja, taiteilija Kari Tykkyläinen on tullut tunnetuksi muun muassa kuvanveistäjänä, videotaiteilijana ja muusikkona. Nyt kurssille on ilmoittautunut 10 sahuria, joista kolme naisia.

Kurssin jättipuut lahjoitti tänäkin vuonna StoraEnson Nuottasaaren tehdas. Toinen tukija on jälleen kerran Valto Pernu -säätiö, joka Kierikki ry:lle myöntämällä apurahalla tukee kurssin järjestämistä.

Vuodesta 2017 alkaen järjestetty kurssi on ollut aiempina vuosina hyvin suosittu. Osallistujaennätys tehtiin vuoden 2019 kurssilla, jolloin osallistujia oli peräti kaksikymmentäneljä.

Kursseille on osallistunut kokeneiden sahankäyttäjien lisäksi myös vasta-alkajia – miehiä ja naisia. Monelle kurssi on toiminut myös alkukimmokkeena uuteen harrastukseen. Osanottajat ovat tuoneet paikalle omat työvälineensä, sahansa ja turvavarusteensa.

Kurssilaiset saavat pitää kurssilla valmistamansa veistoksen. Loput työt jaetaan ilmaiseksi niistä kiinnostuneille tai sijoitetaan Kierikin ulkoalueelle. 

Vierailijat voivat seurata kurssia kesäkuun 14.–15. päivinä kello 10–16. Kierikkikeskuksen päärakennus ja ravintola ovat avoinna kaikkina kurssipäivinä klo 10–16.

Viime viikolla StoraEnso toimitti Kierikkiin näin järeitä puupölkkyjä. Kuva: Leena Lehtinen

Lue myös

Lue lisää aiheesta