Siirry suoraan sisältöön

Monelle melojalle kauden päätös – Aallokkoleiri kokoaa melontaharrastajat Hailuotoon merelliseen viikonloppuun

4.9.2023

Syyskuun 15.–17. päivinä järjestetään jo kolmannen kerran perinteinen Aallokkoleiri Hailuodon merimaisemissa. Tämä vuosittainen melontatapahtuma on kasvanut suosituksi kohtaamispaikaksi melonnan ystäville ympäri Suomen. Aallokkoleiri tarjoaa mahdollisuuden oppia meri- ja aallokkomelonnan taitoja rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä.

Aallokkoleiri sai alkunsa halusta lisätä melontakoulutusta Pohjois-Suomessa. Idean isät, Timo Kesti ja Tatu Hirvonen, alkoivat vuosia sitten järjestää melojille yhteistä viikonloppua, joka tarjosi tilaisuuden kohtaamisiin ja oppimiseen rennossa ympäristössä. Nykyään Aallokkoleiri onkin vakiinnuttanut paikkansa Suomen suurimpana merimelontatapahtumana. Botnia Outdoor oli tapahtuman järjestäjä pitkän aikaa, ja viime vuodet Aallokkoleirin järjestäjänä on toiminut Lappis.

Aallokkoleiri on avoin kaiken tasoisille melojille ja se korostaa vesiturvallisuutta. Talkoohenki on aina ollut vahvasti läsnä tapahtumassa, ja yhteistyötahoina ovat vuosien varrella olleet esimerkiksi Meripelastusyhdistys ja Punainen Risti. Leiri toimii monelle melojalle kauden päätöksenä.

Paikalla melontakouluttajia

Osallistujilta edellytetään melonnan peruskurssin taitoja. Minimivarusteina on kajakki, mela, liivit, aukkopeite, kypärä sekä märkä- tai kuivapuku. Leirillä on paikalla useita kokeneita melontakouluttajia, jotka tarjoavat osallistujille eritasoisia retkiä ja kursseja.

Viikonlopun mittainen leiri alkaa perjantaina 15. syyskuuta kello 17.00 Hailuodon Majakkapihassa. Perjantai-illan ohjelmaan kuuluu majoittuminen ja yhteisretki tunnelmallisessa illassa. Lauantaina osallistujia odottavat aamupalan lisäksi kaksi meriretkeä ja valittavat kurssit. Illan tullen voi rentoutua saunassa ja osallistua melontaan liittyvään luentoon.

Sunnuntaina leiri jatkuu kurssien ja retkien merkeissä päättyen viralliseen päätöstilaisuuteen klo 15.00.

Lisätietoa Aallokkoleiristä löytyy tästä linkistä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jo perinteeksi muodostunut Aallokkoleiri järjestetään Hailuodossa 15-17. syyskuuta. Kuvituskuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta