Siirry suoraan sisältöön

Miten sinä kehittäisit Oulua? Osallistuvan budjetoinnin ideointivaihe on nyt käynnissä

26.4.2021

Oulun osallistuva budjetointi käynnistyy tänään 26. huhtikuuta ideoiden haulla.

Ideoita oman alueen ja koko kaupungin kehittämiseksi voi tehdä Osallistu Oulu -sivustolla osoitteessa osallistu.ouka.fi 16. toukokuuta saakka.

Kuka tahansa voi ehdottaa ideaa, joka parantaisi Oulun viihtyvyyttä, yhteisöllisyyttä tai rakentaa kestävää tulevaisuutta kaupungissa. Osallistuvassa budjetoinnissa oululaiset ideoivat, suunnittelevat ja äänestämällä päättävät, miten 50 000 euroa käytetään oululaisten hyvinvoinnin parantamiseen.

Ideoista yhdessä kehitet­täviksi, äänestykseen ja toteutukseen

Kaikkiin jätettyihin ideoihin voi tutustua Osallistu Oulu -sivustolla. Ideointiaikana niitä voi myös kannattaa sekä niistä voi käydä keskustelua.

Ideahaun jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat kehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa.

Ensi syksynä oululaiset pääsevät äänestämään parhaat ehdotukset. Äänestyksen jälkeen tuloksen perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat 50 000 euron budjettiin.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös