Siirry suoraan sisältöön

Miten kehittäisit Oulua 35 000 eurolla?

13.9.2020

Osallistuvan budjetoinnin määrärahan käytöstä äänestetään lokakuussa. Maanantaina ehdotuksia kehitetään kaikille avoimessa tilaisuudessa Oulu10:ssä.

Kuntalaislähtöisiä, kaupungin kestävää kehittämistä edistäviä ehdotuksia kerättiin Yhdenvertainen Oulu -nimellä otakantaa.fi-palveluun heinä- ja elokuussa.

Ehdotuksiin voi tutustua ja niistä voi keskustella otakantaa.fi-palvelussa.

Myös etänä voi esittää ehdotuksia

Ehdotuksia kehitetään nyt äänestykseen eteneviksi suunnitelmiksi sekä otakantaa.fi-palvelussa että kaikille avoimessa yhteiskehittämispajassa maanantaina 14.9. klo 18-20 Oulu10:ssä (Torikatu 10).

Ehdotusten yhteiskehittämispajaan voi osallistua myös etäpajassa. Osallistumislinkin saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen osallistujavaikuta(at)ouka.fi.

Kaupunki rahoittaa, jos yksityistä rahaa mukaan

Osallistuva budjetointi yhdistää taloutta, demokratiaa ja käytännön tekemistä. Se myös vahvistaa dialogia ja yhteistyötä eri ihmisten, yhteisöjen ja kaupungin kesken.

Osallistuvan budjetoinnin äänestykseen etenevät tämän vuoden aikana toteuttamiskelpoiset suunnitelmat. Toteuttava taho voi olla kaupungin lisäksi kolmannen tai neljännen sektorin toimija.

Tärkeimmiksi äänestettyjä ehdotuksia rahoitetaan vuoden 2020 aikana yhteensä 35 000 eurolla.

Osallistuvan budjetoinnin määrärahan käytöstä äänestetään 1.-15.10.2020.

Lisäksi yhteiskehittämispajassa maanantaina 21.9. klo 18-20 esitellään kuntalaisten ehdotusten rahoitusmahdollisuutta Mesenaatti-joukkorahoituspalvelussa.

Hybridirahoitukseen hyväksytyistä ehdotuksista kaupunki sitoutuu rahoittamaan osan suunnitelmasta, mikäli asialle kerätään joukkorahoituksena riittävä osuus yksityistä rahoitusta.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Osallistuva budjetointi on kaikille avointa toimintaa, jossa jalostetaan kaupunkia yksityisen ja julkisen sektorin sekä yksittäisten ihmisten ja järjestöjen voimin. Kuva: Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta