Siirry suoraan sisältöön

Miten kaupunkiliikenne ohjautuu jatkossa Oulun keskustassa – kaupunkilaisille avoin keskustelutilaisuus

7.10.2022

Oulun kaupunki laatii liikenteen yleissuunnitelmaa keskustan, Tuiran, Myllytullin ja Limingantullin pohjoisosan alueille. Siinä määritetään muun muassa mahdollisen tehokkaan joukkoliikenteen ja eri liikennemuotojen pääreitit sekä mahdolliset pääkatujen muutokset.

Miten tulevaisuudessa Oulun keskustan liikennevirtoja ohjaillaan tai ruuhkasumppuja vältellään? Miten henkilöauto- ja joukkoliikenne niveltyvät yhteen ja kevytliikenne ohjautuu kaiken keskellä. Näitä on pohdittu Oulun kaupungilla jo pitkään ja nyt suunnitelmia tuodaan kaupunkilaisten nähtäville.

Suunnitelmassa on selvitetty nykytilannetta ja tutkittu eri vaihtoehtoja. Kehitystyö on nyt loppuvaiheessaan ja liikenneverkon muutoksista on tehty useita suunnitelmaluonnoksia. Niitä esitellään tiedotus- ja keskustelutilaisuudessa 13. lokakuuta kello 17 alkaen.

Tilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä kaupungin Ympäristötalossa kahvila Leetassa, osoite Solistinkatu 2 tai etänä Teams-yhteydellä.  

Hankkeeseen liittyvää aineistoa löytyy kaupungin sivulta. Tiedotus- ja keskustelutilaisuuden aineisto ja etäyhteyslinkki ladataan kotisivulle tilaisuutta edeltävänä päivänä. 

 

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Liikenteen sujuminen on monimutkainen juttu. Sitä on mahdollista tulla pohtimaan tiedotustilaisuudessa 13. lokakuuta yhdessä kaupungin virkamiesten kanssa. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta