Siirry suoraan sisältöön

Mitalla mennään uudessa oululaisessa runokilpailussa

31.3.2021

V.A. Koskenniemen runokilpailun järjestää oululainen Huutomerkki-kirjoittajayhdistys Oulun kaupungin kanssa ensimmäistä kertaa. Kyseessä on tällä tietoa kertaluontoinen mahdollisuus kaikille runonkirjoittajille Suomessa.

Kilpailun takana on nimettömänä pysyttelevä vanha herrasmies, joka on yhdistyksen mukaan yrittänyt vuosikymmeniä saada julkaistua omia runojaan. Myöskään runokilpailua mitallisille runoille ei ole ollut olemassa. Lisäksi tiedossa on, että perinteistä, mitallista runoa kirjoitetaan Suomessa paljon.

Vähintään viidellä runolla mukaan

Kirjoittajayhdistys luonnehtii, että riimin lisäksi mitallisessa runossa on rytmiä ja poljentoa, eteenpäin kulkevaa tunnelmaa esimerkiksi Edgar Allan Poen tyyliin. Haiku-runous ei kuitenkaan kuulu kilpailun piiriin.

Kilpailuun osallistutaan vähintään viidellä runolla syyskuun loppuun mennessä. Huomionarvoista on, että kukin runo lähetetään viitenä kappaleena. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät kilpailukutsusta. Arviointiraadin nimiä ei julkisteta.

Suomessa on parhaillaan käynnissä kolme muutakin runokilpailua. Ne ovat
Nuoren Voiman Liiton Debytoi, runoilija!, KOM-teatterin ja Otavan Poliittinen runo NYT! sekä Yleisradion runoteoskilpailu Tanssiva karhu.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kirjallinen elämä poreilee kaupungissa. Tänä vuonna kilpaillaan mitallisilla runoilla. Joona Klemin kuvassa Muusajuhlilta 2019 julkistettiin Tommi Takkusen Tulevaisuus kuuluu bingoemännille -novelliteos.

Lue myös

Lue lisää aiheesta