Siirry suoraan sisältöön

Mitä kevääseenne kuuluu, Oulun kulttuurisäätiö? Toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen kertoo

27.4.2022

Mun Oulu seuraa Oulun matkaa kulttuuripääkaupungiksi. Tällä kertaa piipahdimme Oulun kulttuurisäätiön uuteen toimistoon. Myös uusia työntekijöitä on hankkeeseen saatu ja Rauhankonetta käynnistelty. Avustushaku pitkän valmistelun hankkeisiin käynnistyy syksyllä.

Oulu2026-toimisto on muuttanut sisäilmaongelmien vuoksi ja tällä kertaa säätiön toimitilaksi on löytynyt Torikadulta Toriportin tilat. Mainokset ovat kuitenkin vielä Oulu10:n ja Kirkkokadun entisten tilojen ikkunoissa.

”Ei se haittaa. Sehän on Oulu2026:lle ja kaupungille markkinointia ja mainosta”, sanoo Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen.   

Tuoreissa tiloissa työskentelee tuoreita työntekijöitä. Ja kun päästään vuoteen 2026, henkilöstösuunnitelman mukaan Oulun kulttuurisäätiö työllistää 56 henkilöä. Nyt heitä on tusinan verran: uusina tuottaja Inka Hyvönen sekä digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija Anna Huovinen

Rantala-Korhonen kuitenkin muistuttaa, että säätiön työntekijämäärä ei kerro totuutta: kulttuurikaupunkihankkeen ohjelmien toteuttamiseen osallistuu satoja ihmisiä tuhansissa tapahtumissa. 

Keskelle Toriportin avokonttoria on asettunut yksi säätiön uusista työntekijöistä, digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija Anna Huovinen. Kuva: Sirpa Tarkkinen

Syksyllä säätiössä käynnistyy ohjelmahaku eli eri tahot voivat hakea mukaan kulttuurikaupungin tapahtumien toteuttajiksi.

"Se on tarkoitettu isoille hankkeille, jotka vaativat paljon aikaa ja pitkäjänteistä työskentelyä sekä mahdollisimman ammattimaista toteutusta", mainitsee Rantala-Korhonen. 

Vuonna 2024 tulee ohjelmahaku niin sanotulle jokamiehen sarjalle. 

Parhaillaan säätiön ohjelmatiimissä syvennetään hakukirjaan kirjattuja lippulaivahankkeita ja kulttuuriohjelmia. Niitä ovat paikallisruokahanke Arctic Food Lab, jonka projektipäällikkönä on aloittanut Niina Keränen. Hankkeen tuotoksia maistellaan tämän kesän QStockissa ja syyskuussa piirakkapidoissa. 

Pehkolan kuumista saunakeskusteluista viime syksynä alkanut Rauhankone on saanut Ukrainan sodan myötä perustellun aseman kulttuurikaupunkihankkeessa. Peruskoulujen oppilaat ovat laittaneet mielikuvituksen laulamaan Rauhankoneiden suunnittelussa. 

”Lisäksi yhdistyksille on avattu avustushaku, jonka käyttötarkoitus on luoda aktiviteetteja ukrainalaisille turvapaikanhakijoille, jotka elävät Oulun seudulla vastaanottokeskuksien hyvinkin karuissa olosuhteissa”, sanoo Rantala-Korhonen. 

Lisäksi säätiö suuntaa yhteisöavustuksia heille, jotka edesauttavat taiteilijaresidenssin luomista mahdollisille Ouluun saapuville ukrainalaisille taiteilijoille. 

Teuvo Pakkalan koulun nelosluokkalaiset suunnittelivat Rauhankone-prototyyppejä. Kuva: Anna Huovinen
 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nainen esittelee keltaista t-paitaa, jossa teksti Oulu2026. Avoimessa laatikostossa lisää samanlaisia t-paitoja.
Toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen Oulu2026:n show roomissa. Keltaiset t-paidat löytyvät laatikosta Toriportin toimistosta missä ennen on sijainnut Oulun matkailutoimisto. Kuva: Sirpa Tarkkinen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta