Siirry suoraan sisältöön

Mirja ja Päivi jälleen tavattavissa virtuaalikahvien merkeissä – aiheena millainen Oulu on, kun hyvinvointipalvelut siirtyvät

1.12.2021

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä ja kaupunginjohtaja Päivi Laajala kutsuvat oululaiset jälleen virtuaalikahveille keskustelemaan aiheesta Oulu 2023 – Millainen on Oulu, kun hyvinvointipalvelut siirtyvät? Tilaisuuden juontaa yhteyspäällikkö Karri Oikarinen.

Tilaisuus on vuorovaikutteinen ja oululaiset voivat esittää kysymyksiä.

”Koronatilanteen vuoksi kaupunkilaisten kasvokkainen tapaaminen on jäänyt valitettavan vähäiseksi, mutta keskustelemme mielellään myös virtuaalisesti. Suunnataan tällä kertaa katse tulevaisuuteen ja pohditaan, millaisia kaupungin uudet tehtävät voivat olla sen jälkeen, kun hyvinvointipalvelut ovat siirtyneet maakunnan hoidettavaksi”, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä.

Hyvinvointialueen perustamisella on jatkossa merkittävä vaikutus Oulun kaupungin toimintaan ja talouteen.

”Kaupungin asema, tehtävät ja rooli tulevat muuttumaan ja tähän kaupunki on valmistautunut. Oulu on ollut merkittävällä tavalla mukana hyvinvointialueen perustamisen valmistelussa. Oulu on aloittanut jo vuosia sitten sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisen yhteistyössä sairaanhoitopiirin kanssa. Uuden hyvinvointialueen mahdollinen maakuntavero tulee vaikuttamaan niin oululaisten kuin koko alueen asukkaiden talouteen. Verotuksen kokonaisaste ei saisi nousta”, toteaa kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Mirja ja Päivi toivottavat kaikki tervetulleiksi virtuaalikahveille keskiviikkona 8. joulukuuta kello 18-19. Tilaisuuteen pääsee osallistumaan tästä linkistä.

Mirja Vehkaperä ja Päivi Laajala kutsuvat jälleen oululaisia virtuaalikahveille. Rento keskustelutilaisuus lähetetään suorana Facebookista 8. joulukuuta.

Liittyvät sisällöt

Lue myös