Siirry suoraan sisältöön

Mikä on Oulun murteen kaunein sana? - osallistu äänestykseen

26.2.2020

"Voi nuita juluman kylymiä talavi-ilimoja kun silimäkulumia palelee.” "Peräkannaa ja mörönsyötti." ”Lähekkö nää mettään hölökkäämään?” ”Meillä juuaan aamulla kahavia, johon laitettaan maitua ja puuroon hillua.” ”Päntiönnään, ehottomasti!”

Mun Oulu kyseli somessa lukijoiltaan Oulun murteen tykätyimpiä sanoja tai lausahduksia. Vastauksia tuli reilut viisisataa, ja kävi selväksi, että Oulun murteesta löytyy ilmaisuvoimaa ja monipuolisuutta. Top viiteen arvostuksessa nousivat selvällä kaulalla seuraavat: pahki, ölövi, pölijä, kahavi ja kompiainen.

Mutta mikä näistä sanoista onkaan se kaunein ja paras? Kaikkein oululaisin ja osuvin? Osallistu äänestykseen ja kerro meille, mikä ilmaus ansaitsee tittelin Oulun murteen kaunein sana!

Ja jos et ole vielä ennättänyt lukea Mun Oulun juttua murreopettaja Janne Taanilasta, niin tutustuppa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun murteessa riittää personallisia ilmaisuja. Kuvaaja: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta