Siirry suoraan sisältöön

Lempeys ja auttavaisuus – vai kenties rohkeus ja sisukkuus? Lukijat vastasivat, mikä äideissä on parasta

10.5.2020

Mun Oulu kyseli tällä viikolla lukijoiltaan, mikä äidissä on parasta. Lämminhenkisiä vastauksia sateli toimitukseen verkkosivujen sekä sosiaalisen median kautta. On helppoa huomata, kuinka tärkeitä äidit ja isoäidit ovat!

Vastausten kirjo oli laaja, kuten tietysti äitienkin. Äidin hellyys, rakkaus ja turvallisuus toistuivat kuitenkin monissa vastauksissa. Äiti on se, jolta saa parhaat neuvot ja jonka rakastava katse antaa voimia.  Myös äidin hymy lämmittää ja pehmeä syli on paras paikka maailmassa.

Äitejä kiiteltiin empaattisuudesta, avuliaisuudesta ja tuen antamisesta. Äiti on monelle ilojen ja huolien kuuntelija sekä turvasatama maailman myrskyissä vielä aikuisenakin.

Omaa äitiä kehutiin myös johdonmukaiseksi, ja kiiteltiin siitä, että hän on osannut asettaa rajat. Turvallisuuden kokemus on antanut eväitä pitkälle elämään.

Monet äidit saivat Mun Oulun lukijoilta kiitosta ruuanlaittotaidoistaan. Hyvät ruuat ovat asettaneet standardeja myös lukijoiden omaan kotikokkailuun. Parhaana ruokana ylitse muiden sai ääniä tietysti - mikäs muu kuin - oman äidin makaronilaatikko. Myös lihapullien teko kuuluu äideiltä sujuvan.

Omaa äitiä kehuttiin useasti myös ahkeraksi ja siivousintoiseksi – jaksaahan hän siivota myös muiden sotkut. Toivottavasti tämä huomio innostaa vastaajia myös auttamaan äitiä ja osallistumaan siivoustalkoisiin!

Myös sisukkuus mainittiin äidin hienona ominaisuutena. Siitä on ollut hyvä ottaa mallia työelämässä ja muuallakin.

Äitiä kuvailtiin myös rohkeaksi, persoonalliseksi ja jopa villiksi luonteeksi. Äitiys ei siis ole vain lempeyttä ja pullantuoksua. Siihen mahtuu paljon muitakin ulottuvuuksia, kuten esimerkiksi pohjoispohjalainen tahto ja päättäväisyys, rohkeus olla oman näköinen äiti ja ihminen.

Mun Oulu toivottaa lämpimästi onnea kaikille ihanille, persoonallisille ja mahtaville äideille, isoäideille ja isoisoäideille!

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Äitienpäivänä juhlitaan äippiä, äitejä, mutseja, mummuja ja mammoja.

Lue myös

Lue lisää aiheesta