Siirry suoraan sisältöön

Menestysromaani Pienen hauen pyydystys napattiin Oulun teatterin suurelle näyttämölle

9.3.2023

Juhani Karilan palkittuun menestysromaaniin perustuva Pienen hauen pyydystys saa ensi-iltansa lauantaina 11. maaliskuuta Oulun teatterin suurella näyttämöllä.

Kirjailija Juhani Karilan palkittu menestysromaani, Pienen hauen pyydystys, on villi ja vapaa sekoitus rakkausdraamaa, rehevää kansankomediaa ja myyttistä fantasiaa.

Pienen hauen pyydystys -näytelmä on puolestaan helsinkiläisen freelance-ohjaaja Janne Pellisen ensimmäinen ohjaus Oulun teatterissa. Valmistuttuaan ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta hän on toiminut laaja-alaisesti suomen- ja ruotsinkielisellä esittävän taiteen kentällä ohjaten esityksiä muun muassa Helsingissä ja Tampereella.

Teos taipuu teatteriin

Janne Pellisen dramatisoinnissa Juhani Karilan romaanin mielikuvitus ja virtuoosimainen kieli pääsee täysiin oikeuksiinsa. Pellinen halusi tuoda romaanin tarinan näyttämölle, koska kirjan maaginen realismi, huumori ja kosmiset mittasuhteet saava rakkaustarina sykähdyttivät häntä.

”On ollut kutkuttava haaste päästä tutkimaan, miten Karilan teos taipuu teatterin kielelle", Pellinen kertoo.

"Minulle Pienen hauen pyydystys käsittelee painimista oman menneisyytensä kanssa ja sitä, että pystyy antamaan itselle ja omille elämänvalinnoilleen anteeksi sekä tekemään rauhan itsensä kanssa", hän lisää.

Pienen hauen pyydystys ensi-illassa 11. maaliskuuta Oulun teatterin suurella näyttämöllä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Näyttelijä Ella Lahdenmäki istuu Datsunin ratissa ja kyydissä Sami Lalou. Kuva: Kati Leinonen

Lue myös

Lue lisää aiheesta