Siirry suoraan sisältöön

Mediconsult Oy lahjoittaa kasvosuojaimia vähävaraisille myös Ouluun

24.9.2020

Suomalainen sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmätoimittaja Mediconsult Oy lahjoittaa yhteensä 50 000 kertakäyttöistä kasvosuojainta vähävaraisille jaettavaksi Ouluun, Kuopioon, Joensuuhun, Helsinkiin ja Saloon. Kasvosuojaimet ovat CE-merkittyjä tyypin 2 kirurgisia suusuojus-nenäsuojuksia.

Potilastietojärjestelmätoimittajana ja Omaolon koronavirusoirearvion kehittämiseen osallistuvana yrityksenä Mediconsult Oy on ollut koko epidemia-ajan tiiviisti mukana koronaviruksen vastaisessa taistelussa.

“Loppukesän uutisointi koskien kasvosuojaimien riittävyyttä sai meidät pohtimaan, voisimmeko auttaa vielä konkreettisemmin erityisesti heikoimmassa asemassa olevia. Näin päädyimme lahjoittamaan yhteensä 50 000 maskia hyvään tarkoitukseen”, kertoo Mediconsultin toimitusjohtaja Tommi Salaspuro.

Kasvosuojaimia haluttiin lahjoittaa mahdollisimman moneen paikkaan ympäri Suomen.

“Logistisesti tämä saatiin sujumaan parhaiten kaupungeissa, joissa meillä on itselläkin toimintaa – sen kummempaa kriteeriä ei lahjoituksen kohteena oleville kaupungeille ollut”.

Oulussa jakelijana Kumppanuuskeskus

Kasvosuojaimet lahjoitetaan kaupunkien sosiaali- ja terveydenhuollolle tai paikallisille yhdistyksille, joiden kautta ne jaetaan ilmaiseksi maskeja tarvitseville.

Oulussa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry:llä toivottuja kasvosuojaimia päästään nyt jakamaan ensimmäistä kertaa. Jako tapahtuu Kumppanuuskeskuksen neuvontapisteen kautta.

”Maskeja on kysytty meiltä tasaisesti, joten on hienoa päästä niitä nyt jakamaan”, kertoo neuvontapisteen henkilökunta.

Lisätietoja Kumppanuuskeskuksesta

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ilmaiseksi jaettavat maskit ovat CE-merkittyjä tyypin 2 kirurgisia suusuojus-nenäsuojuksia. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta